26 / 04 / 2024

Afyonkarahisar'daki Yeni Hamam restore edilecek!

Afyonkarahisar'daki Yeni Hamam restore edilecek!

Afyonkarahisar Belediye Meclisi, Şubat Ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Bir önceki toplantıya ait tutanak özetinin okunmasıyla başlayan toplantıda Afyonkarahisar’ın gelişimine yönelik yine önemli kararlara imza atıldı.



Afyonkarahisar Belediye Meclisi, Şubat Ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban Başkanlığında bir önceki toplantıya ait tutanak özetinin okunmasıyla başlayan toplantıda Afyonkarahisar’ın gelişimine yönelik yine önemli kararlara imza atıldı. Belediye Zabıta personeline 2016 yılında verilecek fazla mesai ücretinin tespiti hakkında Plan ve Bütçe Komisyonu raporu oy birliği kabul edildi. Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere 1 adet kombine vidanjör alınması kabul edilirken, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban dönemi öncesi sıfır olan kombine vidanjör sayısı böylelikle 4’e çıkarıldı. Afyon Uşak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi Anonim Şirketine katılım hakkındaki teklif oy birliği ile kabul edildi. Iğdır ili Melekli Belediyesi ile kardeş şehir olunması teklif yine Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edilirken, şehir içi ulaşım ve trafikle ilgili talepler görüşülerek karara

bağlandı. 


Akıllı su sayacı uygulaması

Belediye hizmet sınırları içerisinde 2016 yılı itibariyle yeni yapı ruhsatı alan binaların yeni su aboneliklerinin Belediye’nin uygun gördüğü özellikte ve Belediye’deki sistemle uyumlu ön ödemeli (kartlı) Akıllı Su Sayacı uygulamasına geçilmesi yönünde karar alındı. İlimiz merkez Akmescit Mahallesi’nde bulunan Yeni Hamamın “Afyonkarahisar Koruma Amaçlı İmar Planı” kapsamında kentsel sit alanı sınırları içerisinde kaldığından sosyo­ kültürel alan olarak imar planlarına işlenmesi hakkındaki Bayındırlık ve İmar Komisyon Raporu oy birliği ile kabul edildi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, konuyla ilgili olarak bir açıklamada bulundu. Başkan Çoban, bu amaçla Demirciler İçi Çarşısında bulunan Yeni Hamamın restore edilerek Afyonkarahisar’a kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.


Hamam çok kötü durumda

Yeni Hamamın ve çevresinin çok kötü durumda olduğunu Meclis üyelerine aktaran Başkan Burhanettin Çoban, “Yeni Hamam, Muharrem Efendi Vakfı yani özel bir vakıfa ait. Bir ilgilisi var, kendisi İstanbul’da yaşıyor. Hamam çok kötü bir durumda. Biz burayı istimlak edip, sosyo kültürel amaçlı biz tadilat yapalım istedik. Bunanla ilgili plan müellifinden uygun görüş alındı ayrıca Eskişehir Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’ndan da bu talebimiz geçti. Eğer Meclisimizde karar verirse sosyo­ kültürel alan olarak imar planına işlemimiz halinde bizim istimlâk etme, satın alma hakkımız doğacak. İnşallah buranın restorasyonunu yapıp, Afyonkarahisar’a kazandırmak istiyoruz. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tekliflerinin de görüşüldüğü toplantı sonunda Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Belediye Meclis üyelerinin sorularını yanıtladı.



Afyon Gazete 3


Geri Dön