29 / 03 / 2024

Afyon’un termal sularına yabancı turist ilgisi artıyor!

Afyon’un termal sularına yabancı turist ilgisi artıyor!

Termal ile lüksü buluşturarak termal turizme yepyeni bir anlayış kazandıran NG Afyon Wellness & Convention, şifalı termal suları ve 9500 metrekarelik spa merkezi ile son dönemde özellikle Alman turistlerden büyük ilgi görüyor.



NG Hotels İcra Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür, Almanya’dan konukların NG Afyon’a gösterdikleri ilginin kendileri için çok önemli olduğunu belirterek “Özellikle Almanya’daki Baden-Baden bölgesi, termal kürleriyle ünlü bir yer. Buradan turist ağırlamak bizim için çok heyecan verici. Sonuçta Avrupa’daki tesisler daha eski ve çoğu tarihi alanlarda olduğu için yenilenme olanakları da yok. Dolayısıyla NG Afyon’da her türlü imkanı bulabilecekleri termal alanlar, yabancı turistlerin de dikkatini çekiyor” dedi.



Termal ile lüksü buluşturarak termal turizme yepyeni bir anlayış kazandıran NG Afyon Wellness & Convention’a yabancı turist ilgisi giderek artıyor. Termal turizmin Türkiye’deki başkenti Afyonkarahisar’ın en lüks termal oteli olan NG Afyon, şifalı termal suları ve 9500 metrekarelik spa merkezi ile son dönemde özellikle Alman turistlerden büyük ilgi görüyor. 


NG Hotels İcra Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür, Almanya’dan konukların NG Afyon’a gösterdikleri ilginin kendileri için çok önemli olduğunu belirterek “Özellikle Almanya’daki Baden-Baden bölgesi, termal kürleriyle ünlü bir yer. Buradan turist ağırlamak bizim için çok heyecan verici. Sonuçta Avrupa’daki tesisler daha eski ve çoğu tarihi alanlarda olduğu için yenilenme olanakları da yok. Dolayısıyla NG Afyon’da her türlü imkanı bulabilecekleri termal alanlar, yabancı turistlerin de dikkatini çekiyor. Yurtdışından gelen tur operatörleri, böyle bir tesisin Avrupa’da bile bulunmadığını belirtiyor” dedi.


Güney Koreli ve Belçikalı turistler de Afyon’u tercih ediyor

Yurtdışında Türkiye denildiğinde ilk olarak akla deniz, kum ve güneşin geldiğini kaydeden Hediye Güral Gür, şöyle konuştu: “Öte yandan termal turizm Türkiye’nin turizm ürünlerini çeşitlendirmesi ve yurtdışından Türkiye’ye turist hareketinin on iki aya yayılması açısından önemli fırsatlar yaratmakta. Ülkemiz termal kaynakların zenginliği açısından dünyada yedinci, Avrupa’da ise birinci sırada yer alıyor. Afyonkarahisar da termal turizm açısından çok özel bir bölge. Otelimiz, kısa sürede dünyanın farklı ülkelerinden turistlerin tercih ettiği bir tesis haline geldi. Özellikle Güney Kore, Almanya ve Belçika’dan gelen gruplar, kültür gezisi yapmak ve termal keyfini yaşamak için tur programlarına otelimizi de dahil ediyorlar.”



Geri Dön