26 / 04 / 2024

Ağaoğlu Seyrantepe´den çekildi! Günün ikinci bombası!

Ağaoğlu Seyrantepe´den çekildi! Günün ikinci bombası!

Türkiye´nin 1 numaralı emlak ve konut sitesi www.emlakkulisi.com 'dan günün ikinci bombası...



2008 yılı Mart ayında Emlak Konut GYO´dan Seyrantepe Arsası´nın ihalesini kazanan Ali Ağaoğlu, arsayı iade etti. Teminatını aldı.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan Ağaoğlu, "2.5 yıl önce gerçekleştirilen ihalede 6 firmayı geride bırakarak ihaleyi kazanmıştık. Projeye göre 46 bin metrekare arsa üzerine 92 bin metrekare alanlı residence ve ofis yapacaktık. İhale için ödediğimiz yaklaşık 50 milyon TL teminat 2.5 yıl boyunca yerinde saydı. Bizi de boş durmadık yaklaşık 5 milyon dolar harcayarak alternatif projeler hazırladık. Şimdi o projelerin hepsi çöpe gitti. Emlak Konut da teminatımız karşılığında bize çek verdi. Bölgede yaşanan imar sorunları bir türlü çözülemedi. Seyrantepe projesi hem paramızı hem de enerjimizi aldı" dedi.
 
Ayazma projesi üzerine çalışmalarının sürdüğünü hatırlatan Ali Ağaoğlu, "Ayazma projesi  TOKİ  ve iştiraki Emlak Konut GYO ile yapacağım son iş olacak. 30 arsa ve arazim var. Bundan böyle kendi arsalarım üzerine proje yapacağım. Hasılat paylaşımıyla vakit kaybetmeyeceğim" diye konuştu.
 
İhalede ne olmuştu?
 
2008 yılı Mart ayında gerçekleştirilen ihalede Ağaoğlu Grubu şirketlerinden Akdeniz İnşaat 605 milyon TL ciro, yüzde 38.5 oranında hasılattah pay ve toplamda 232 milyon 900 bin TL ödeme yaparak ihaleyi kazanmıştı.
 
İhaleye 6 firma katılmıştı
 
Ağaoğlu, Galatasaray'ın kullanımında olacak Seyrantepe spor kompleksinin yanında yer alan 46 bin metrekare büyüklüğündeki turizm ve ticaret arazisi için Alke İnşaat-Limitless ortak girişimi ve Artaş- Doğu İnşaat ortak girişimi ile çekişmiştiti. İlk otumda 9 teklifin alındığı ihalenin açık artırma oturumuna dün 6 firma katıldı. İlk oturumda ihale payı 142 milyon YTL'ye çıktı ve Kervan İnşaat'ın grubu çekildi. Ağaoğlu'nun Akdeniz İnşaat'ı, Alke- Limitless ortak girişimi, Artaş-Doğu İnşaat ortak girişimi, Teknik Yapı ve Gül Yapı 3'üncü tura kadar geldi. Artaş-Doğu İnşaat ortak girişimi idare payını 170 milyon YTL'ye çekti ve kapalı zarf tekliflerine geçildi. Kapalı zarfta Akdeniz İnşaat 605 milyon YTL toplam hasılat, yüzde 38.5 idare payı ve 232 milyon 925 bin YTL'lik idare geliri; Artaş-Doğu İnşaat ortak girişimi 531 milyon YTL toplam hasılat, yüzde 41 idare payı ve 217.7 milyon YTL idare geliri; Alke-Limitless ortaklığı ise 520 milyon YTL toplam hasılat, yüzde 33 idare payı ve 171.6 milyon YTL teklif etti.
Tebernüş Kireçci

YASAL UYARI : Haber sitemiz 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yayınlanan haber ve fotoğraflar, ilgili sayfamıza link verilmek koşuluyla yayınlanabilir. Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.


Geri Dön