25 / 04 / 2024

Ahi Evran Üniversitesi'nin yeni kampüsü Eylül 2017'de açılacak!

Ahi Evran Üniversitesi'nin yeni kampüsü Eylül 2017'de açılacak!

Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Vatan Karakaya devam eden fakülte inşaatları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Karakaya, yeni fakülte binasının Eylül 2017'de teslim edileceğini söyledi.



Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Vatan Karakaya devam eden fakülte inşaatları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Rektör Karakaya yaptığı açıklamalarda:"Ahi Evran Üniversitesi Eğitim Fakültesi 17 bin metre karelik bir alana sahip. Eğitim Fakültesinin inşaatı  TOKİ  2. Etabın içinde yer almakta. Fakülte öğrencilerimizin modern bir alanda eğitim-öğretimlerini sürdürmek ve bütünleşik kampüse geçmek için yapmış olduğumuz inşaatlardan birisi. Rektörlük binamız TOKİ 1. Karakaya, Yapımı Devam Eden İnşaatlarla İlgili Açılacak Olan Binaların Müjdesini Verdi Etap içerisinde yer alan bir bina. Yaptığımız hamlelerle, TOKİ ile görüşmelerimiz sonucunda şu anda ihalesi yapıldı. Ağustos sonu itibari ile tamamlanmış ve teslim edilmiş olacak ve taşınma işlemimizde 30 Ağustos itibari ile gerçekleşmiş olacak. 

Bir inşaatımızda Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi. Bu fakülte yaklaşık 12 bin metre karelik bir alana sahip. Bununla birlikte geleceğin mühendislerini yetiştirmek üzere modern bir laboratuar ve fiziki ortamı ile inşa ettirdiğimiz bir fakültemiz. Bu fakülte ile birlikte özellikle Kırşehir'de mühendislik makine ve inşaat öncelediğimiz bu iki alanda şehrin ihtiyacını da karşılamak temel hedeflerimizdendir. Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi yine TOKİ 2. Etabın içerisinde yer almakta ve eylül 2017'de teslim edilmesi planlanmakta. Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi'nin hemen yanında Ziraat Fakültemiz bulunmakta. Tarım ve hayvancılık odaklı bir şehirde olmazsa olmaz fakültelerimizden birisi. Sadece burada modern bir fakülte yapımı değil aynı zamanda bu fakülteyi destekleyecek 840 dönümlük ziraat uygulama alanımızda var. Hem Kırşehir'in hissettiği hem de modern alanların tarım bakışı burada hayat bulacak. Ahi Evran Stadyumu inşaatımız devam ediyor Bu Stadyumumuzda 1. Etap TOKİ'de yer alıyor. Fakta Maraton Tribünümüz 2. Etapta bulunuyor. Bunu daha modernleştirmek, daha seçkin hale getirmek için de yanında maraton tribününü inşa ediyoruz. Muhtemelen ekim sonu kasım başında stadımız teslim edilecek. Kongre ve Kültür Merkezimizin inşaatı da devam etmekte. Kongre ve Kültür Merkezimiz TOKİ 2. Etapta yer almakta ve 2017 Eylülünde teslim edilecek 5 binamızdan birisidir. Diğer inşaatlarımızdan biri de Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ve Yüksekokulu inşaatı. Üniversitenin bölgesel kalkınmada öncü olarak hazırladığı projelerden birisidir. Ön Kısımdan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu, hemen yanı başında Fizik Tedavi Hastanesi Termal Havuzları bir de Fizik Tedavi ve Rehbilitasyon Hastanesinin mekanı olacak. İnşallah bu hastane ve Yüksekokulla birlikte bölgede sıçrama ve yeni bir yol bulacağız. Bunu destekleyecek Sağlık Fakültemizde en kısa zamanda YÖK'e gönderilecek ve Sağlık Fakültesi ile bu konsepti destekleyecek çalışmalarımız devam etmektedir. İslami İlimler Fakültemizin inşaatı da devam ediyor. Hayır sahiplerimiz Muzaffer Marşap beyefendi tarafından temeli ve çıkabildiği kadar kat üstlenilmiş. Yanı başında belki de kampüsümüzün karakteristiği ve görünümünü temsil eden camiimiz bulunuyor. Gerçekten Selçuklu mimarisi ile nadide bir görünüme sahip olan bir camii" ifadelerini kullandı. 



Kırşehir Arena Gazetesi


Geri Dön