28 / 03 / 2024

Ahıska Türkleri, Erzincan Üzümlü'deki TOKİ konutlarına yerleştirildi!

Ahıska Türkleri, Erzincan Üzümlü'deki TOKİ konutlarına yerleştirildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun koordinasyonunda Türkiye'de iskan ettirilecek Ahıska Türkleri'nin ikinci kafilesi, Erzincan'ın Üzümlü ilçesine getirilerek konutlarına yerleştirildi.



Erzincan Havalimanı'nda karşılanan 177 kişilik 35 Ahıska Türkü aile, buradaki işlemlerin tamamlanmasının ardından kendileri için Üzümlü Belediyesi tarafından tahsis edilen otobüsler ile Üzümlü ilçesine getirildi.


İlçede Kaymakam Fatih Acar ve Belediye Başkanı Ahmet Sazlı tarafından karşılanan aileler, otobüsten inerek yakınlarına sarılıp mutluluk gözyaşı döktüler. Aileler tek tek  TOKİ  konutlarına görevliler tarafından götürülerek yerleştirildi.


42 yaşındaki Aziz Mamidov, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öz vatanlarına dönmekten duydukları mutluluğu dile getirerek, "Ben vatanıma geldiğim için Türk milletini gördüğüm için gurur duyuyorum. Biz yorgun insanlarız, hayatta çok yorulmuşuz. İnşallah buraya geldik ki tatlı günlere kavuşalım. Ukrayna'dan gelemeyenlerinde Allah yardımcısı olsun. Onlarda tez zamanda gelsinler. Bizim Ahıska Türkleri kendi topraklarına gelsin. Biz de kendi ülkemize hizmet edelim. Bugüne kadar ayrı ülkelere hizmet ettik bundan sonrada biz kendi topraklarımıza hizmet edelim" diye konuştu.


Feruza Mamidov ise emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, yardımcılarına ve herkese çok teşekkür ediyoruz. Üzümlü ilçesi bizi buraya kabul ettiler hepsine teşekkür ediyoruz, Allah hepsinden razı olsun. Bize sıcak ev verdiler, vatan verdiler. Geldik hepsi çok güzel, dayalı döşeli evler. Çok sevindik, sevincimizden gözyaşlarımız bitti. Buraya gelene kadar ağladık" ifadelerini kullandı.


AA



Haber Erzurum Pusula Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Ukrayna'da yaşanan savaş nedeniyle zor durumda kalan 177 Ahıska Türkü uçakla Erzincan'a getirildi. 25 Aralık'ta da 116 aileden oluşan 439 Ahıska Türkü Erzincan'a gelmişti. 


Ukrayna'nın Khaıkiv şehrinden THY'ye ait uçakla hareket eden ikinci kafilede bulunan 35 aileden oluşan toplam 177 Ahıska Türkü saat 21.50'de Erzincan'a ulaştı. Kafileyi havalimanında Vali Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Emniyet Müdürü Doğan İnci, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Muhammer Doğan çiçeklerle karşıladı. AhıskaTürkleri, Türkiye'ye geldikleri için çok mutlu olduklarını, vatanlarına ulaşmanın heyecan ve sevincini yaşadıklarını belirttiler. Ahıska Türkleri otobüslerle kente 17 kilometre uzaklıkta bulunan Üzümlü ilçesine götürüldü. Ahıskalılar, burada TOKİ tarafından yapılan evlere yerleştirildi. Ahıska Türkleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutuğlu'na şükranlarını bildirdiler.


Dünya Ahıska Türkleri Birliği Genel Sekreteri Fuat Uçar, ikinci kafilede getirilen 35 ailenin Slavyansk bölgesinden geldiğini belirterek, "İkinci etap bu şekilde tamamlandı. 1 Nisan'da 160 aileden oluşan üçüncü gurubu da Erzincan'a getireceğiz" diye konuştu.


Erzurum Pusula Gazetesi


Geri Dön