26 / 04 / 2024

Ahmet Ağaoğlu: Avrupa'nın en modern Golf tesisini yapmak istiyoruz!

Ahmet Ağaoğlu: Avrupa'nın en modern Golf tesisini yapmak istiyoruz!

Golf Federasyonu başkanı Ahmet Ağaoğlu, "5 yıl önce bugün Belek'te geldiğimiz noktayı kimse hayal edemiyordu. Karadeniz Bölgesi içinde hayal olmamalı" dedi.



Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Antalya Belek Maxxroyal Öterde Trabzon'dan gelen gazetecilerle bir sohbet toplantısı gerçekleştirdi. 


Trabzonlu gazetecileri oldukça sıcak karşılayan ve yakından ilgilenen Ahmet Ağaoğlu, "Samsun'da bir pilot saha, Trabzon'da da 35 dönümlük Avrupa'nın en modern Golf antrenman tesisini yapmak istiyoruz. Ordu'daki sporcuları Samsun'a, Giresun ve Rize'deki sporculan da Trabzon'a yönlendirerek bütün Karadeniz'i kapsayan bir pilot proje gerçekleştirmek istiyoruz. Bu proje Karadeniz Bölgesinde olur mu diye düşünüyorsunuz. Bugün burada düzenlediğimiz organizasyonu 5 yıl önce düzenleyebileceğim ize ben bile inanmıyordum" dedi. 


HESAP SORMAZSANIZ HAKKIM OLSUN 

"Samsun'da veya Trabzon'da 18 çukurlu bir gotf sahası yaptıktan sonra bu tür kalibrede bir turnuva düzenlemek hayal değir diyerek sözlerini sürdüren Ağaoğlu, "İspanya'nın 25 yılda aldığı mesafeye biz Antalya Belek olarak 5 yılda geldik. Burada en büyük görev federasyon olarak bize düşüyor. Biz bunu yapacağız. Kesinlikle yapacağız. Bunu yaşatacak olan Trabzon'dur. Yaptıktan sonra Işletemezsek benden hesap sormazsanız sizden hakkım olsun" diye konuştu. 


TRABZON'A EN İYİ ANTRENÖRÜ GÖNDERECEĞİM 

Golf sporunun Trabzon'da canlanması için tesis haricindeki projelerini de aktaran Ahmet Ağaoğlu, "Tesisi yaptıktan sonra Trabzon'a bu sporun eğitimini almış ve başarılı olmuş en iyi antrenörü göndereceğim. Biz bize yakışanı yapmamız lazım. Çok geç kaldık. Bunu özeleştiri olarak kabul ediyorum. Bundan sonra bunu hep birlikte en ileri noktaya getirmemiz lazım. Projeyi 2016 yılı içerisinde başlatırsak. 5 ile 7 yıl içerisinde Avrupa profesyonel Golf liginden Trabzonluyu, Samsunluyu, Giresunluyu veya Rizeliyi görmememiz için bir sebep yok" dedi. 


HER ŞEY BİTTİ GOLF KALDI 

Ağaoğlu, "Bazen her şey bitti de gotf mu kaldı diye soruyorlar. Evet, her şey bitti golf kaldı. Burada 15 tane golf sahasının yatınmcılara maliyeti 150 milyon dolar. Bu yatınmla Türkiye'ye sadece 130 bin kişi golf oynamak için geliyor. Her yıl 150-160 milyon dolar para bırakıyorlar. Turizm için ölü sezon olarak görülen Ekim-Kasım aylarında geliyorlar. Averaj bir gotf oyuncusu senede 1,5 -2 milyon dolar kazanıyor. Sponsorlar hariç. Kendi gençliğimizi bu turnuvanın dışında tutarsak gençliğimize ihanet etmiş oluruz" şeklinde konuştu. Toplantının ardından Trabzon TSYD Başkanı Murat Taşkın söz alarak Başkan Ağaoğlu'na gösterdiği ilgi nedeniyle teşekkür etti. Daha sonra Trabzon'dan getirilen hediyeler Ağaoğlu'na takdim edildi. 


Büyükliman Gazetesi


Geri Dön