20 / 04 / 2024

Ahmet Ağaoğlu'ndan Kartal arazisi iddiası!

Ahmet Ağaoğlu'ndan Kartal arazisi iddiası!

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Kartal'daki 14 dönümlük arazinin 2,5 dönümlük bölümünün bir akaryakıt şirketine satıldığını, bu satışın genel kuruldan izin alınmadan yapıldığını ve usulsüz olduğunu ileri sürdü.



Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, eski başkan Muharrem Usta'nın seçimden önce yaptığı, "Borcu 150 milyon avroda bırakacağım" açıklamasına atıfta bulunarak, "Biz geldiğimizde borç 180 milyon avroydu. Kendisinden sözünü tutmasını bekliyoruz. Aradaki farkı yani 30 milyon avroyu kulübümüze en kısa zamanda göndermeli." diye konuştu.

Ahmet Ağaoğlu, yaptığı açıklamada, Muharrem Usta'nın kongreden kısa bir süre önce Medical Park Stadı'nda grafiklerle basın toplantısı düzenlediğini söyledi.

Bu toplantıda 'Ben olmasaydım borç yükselip gidecekti, 200 milyon avronun üzerine çıkacaktı. Ama benim sayemde 150 milyon avroda kaldı. 156 milyon avro ile aldığım borcu 150 milyon avroda bırakacağım. Buradan söz veriyorum, belki de bu futbol tarihinde ilk olacak.' dediğini söyleyen Ağaoğlu, şu şekilde konuştu:

"Bunu da üzerine basa basa vurguladı. Biliyorsunuz 8-9 Nisan'da kongre yaptık. Orada açıklanan mali raporlardaki borç 841 milyon lira. Peki biz devir aldığımızda ne kadardı? 900 milyon lira. Kayıtlarımızda borç Türk lirası ama kendisinin uydurduğu yöntemle hesaplayarak söyleyelim, bize bıraktığı borç 180 milyon avro civarında. Muharrem Bey'den verdiği sözü tutmasını istiyoruz ve diyoruz ki, 'Borcu 150 milyon avroda bırakacağım sözünüzü yerine getiriniz. Aradaki 30 milyon avroluk farkı en kısa sürede kapatınız ve kulübümüze bu parayı gönderiniz."

- Kartal'daki arazi

"Taahhütleri ve sözleşmeleri kulüpten gittiği gün, 10 Nisan tarihinde bize bırakmış. Sanki bunları bir panik havasıyla ve bir şeylerin üzerini örtmek için yapmış." şeklinde konuşan Ağaoğlu, Kartal'daki 14 dönümlük arazinin 2,5 dönümlük bölümünün bir akaryakıt şirketine satıldığını, bu satışın genel kuruldan izin alınmadan yapıldığını ve usulsüz olduğunu ileri sürerek, şöyle konuştu:

"Muharrem Usta, 23 Aralık 2017'deki mali genel kurulda bu olayı nasıl anlattı? 'Söz konusu akaryakıt şirketi kapımıza geldi, bizi haciz edecekti.' O davalara da baktık. Öyle acil bir durum da yoktu. Siz akaryakıt şirketine şunu diyebilirdiniz. 'Tamam, biz işletme ruhsatını çıkartalım. Kaç yıl işletemedin burayı 4 yıl. Ruhsatı aldıktan sonra yapacağımız sözleşmeye 4 yıl daha ekleyelim ve yolumuza devam edelim.' Bu yapılmak yerine Kartal'daki arazimizin tam ortasından 2.500 metrekarelik alanı bu akaryakıt şirketine satıyorsun. Dolasıyla ne oldu orada? Bütün olarak ileride bizim ya da başka bir yönetimin yapacağı proje çöp edildi. Arazinin tam ortasını yani kalbi satılarak değersiz hale getirildi. Yetmedi. Bu satıştan sonra 'borcu azalttım' dedi. Nasıl yani? İyi o zaman biz de gidip kulübün varlıklarını satarak borcu azalttık diyelim. Böyle saçmalık olur mu?"

 


Geri Dön