19 / 04 / 2024

Ahmet Altıparmak: Erzurum bölgenin parlayan yıldızı olacak!

Ahmet Altıparmak: Erzurum bölgenin parlayan yıldızı olacak!

Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası meclis toplantısına katıldı. Toplantıda meclis üyelerine hitaben bir konuşma yapan Vali Altıparmak, Erzurum bölgenin parlayan yıldızı olacak dedi...



Erzurum bölgenin parlayan yıldızı olacak Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) meclis toplantısına katıldı. Toplantıda meclis üyelerine hitaben bir konuşma yapan Vali Altıparmak, planladıkları işleri tamamladıklarında Erzurum'un bölgenin parlayan yıldızı olacağını söyledi. 


Ticaret ve Sanayi Odası tarafından her ay düzenlenen meclis toplantısının bu ayki konuğu Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak oldu. Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik tarafından karşılanan Vali Dr. Ahmet Altıparmak, devam eden meclis toplantısına geçti. Meclis Başkanı Saim Özakalın'ın açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan Vali Altıparmak, göreve geldiğinden beri yaptığı çalışmaları anlattı. Kış mevsimi ile birlikte baş gösteren hava kirliliğinin önüne geçilmesi için yetkililerle önemli bir toplantı yaptıklarını kaydeden Vali Altıparmak, Erzurum'un bölgenin sağlık merkezi olduğunu ve tüm illerden hasta kabul ettiğini söyledi. Toplu konut ve kentsel dönüşümde büyük bir ivme kazandıklarını ileri süren Vali Altıparmak, kış turizminde Palandöken'in layık olduğu yeri de koruyacağını belirtti. Vali Altıparmak şunları söyledi: "Turizm konusunda iddiamız devam ediyor. Gelen turist sayısını artırmamız lazım. Oteller ve kamu misafirhaneleri dahil 8 bin yatağımız var. Ama Erzurum'a 20 bin turist gelmiş. Bu büyük bir rakam. 4 ay kış sezonu var, bunu 12 aya çıkarmamız lazım. 


Turistin zaman geçireceği mekan ve alanları yapmamız gerekiyor. Erzurum'a büyük bir fuar alanı yapıyoruz. 10 bin metrekare kapalı alanı olan ve KUDAKA'dan desteklediğimiz fuar merkezini önümüzdeki yıllarda faaliyete geçireceğiz. Bu fuar Erzurum'un çehresini değiştirecek. Uluslar arası niteliği olan ve çevre illerle ülkeleri Erzurum'a taşıyacak bu fuar, kentimize büyük bir ivme kazandıracak. Ayrıca müzayedeli bir hayvan pazarının da projesini tamamlıyoruz. Ticaret Borsası'nın desteğiyle Lazkomıı mevkiinde bu modern hayvan pazarını yapacağız. Sporcu kampları yapıyoruz. 


Palandöken'i özelleştiriyoruz. Bu özelleştirme kente ve bölgeye ekonomik katkılar sağlayacak. 

Kurumsal kimlik çalışmamızda devam ediyor. Artık Erzurum'un bu kurumsal kimliğini her çalışma ve organizasyonda kullanacağız. Bu ve benzer çalışmalarımızı gerçekleştirdiğimizde, Erzurum bölgenin parlayan yıldızı olacak. Bunu yaparken siz işadamlarımızın da her zaman görüş ve önerilerine ihtiyaç duyacağız Meclis üyelerinin çeşitli konulardaki sorularını da cevaplayan Erzurum Valisi Dr.Ahmet Altıparmak, bu tür görüş alış verişinde bulunmak için Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliği içerisinde olacaklarını söyledi. Toplantı sonunda Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik tarafından, Vali Altıparmak'a bir süre önce yapılan organik tarım ve hayvanlık çalıştayının sonuç raporu verildi. 

Başkan Lütfü Yücelik, Aliravi Caddesi'nde bulunan Taş ambarların organik tarım ve hayvancılık ürünlerinin satılacağı EKOPAZAR yeri olarak düzenlenmesini teklif ettiklerini söyledi.



Yeni Kuşak Gazetesi 


Geri Dön