18 / 04 / 2024

Serik Akdeniz'in parlayan yıldızı olacak!

Serik Akdeniz'in parlayan yıldızı olacak!

Serik Belediye Başkanı Çalık, geleceğe dair umutlar taşıyan herkesin ortak noktası Serik'i Akdeniz'in parlayan yıldızı yapacak. Başkan Çalık, yeni dev projelerle Serik'i hak ettiği marka değerine kavuşturmayı amaçlıyor.



Serik Belediye Başkanı Çalık, geleceğe dair umutlar taşıyan herkesin ortak noktası Serik'i Akdeniz'in parlayan yıldızı yapacak. Başkan Çalık, yeni dev projelerle Serik'i hak ettiği marka değerine kavuşturmayı amaçlıyor. 


SERİK'TE projelerini tek tek hayata geçirmeye başlayan Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, Gebiz Ziraat Bankası İnşaatı, Sağlık Merkezi, DSİ Bahçesi ve İşler Caddesi gibi birçok projeyi yakından takip ediyor. Başkan Çalık, "Pek çok farklı platformda Serik'i turizm, tarım ve ticaret şehri olarak farklı yönleriyle anlatıyor, tanıtıyoruz. Tüm bu farklı özellikleriyle Serik, bölgenin ve dünyanın yükselen gücü olan Türkiye için de kendini geliştirmek zorunda. Geçmişten bu yana ilçemize kalkınmaya dair gerçekleştirilen her hamle, sadece Serik özelinde fayda sağlamamış, bölge ve ülke ölçeğinde de değer yaratmıştır. Ancak bu hizmetler çağımıza ve gelişmişliğe ayak uyduramamış ve Serik bölgesinde adeta küçülmüş. Sloganlarla Serik yönetilmiş" şeklinde konuştu. 


TEK HEDEFİMİZ PROJELER 


Serik'e proje üretmeye geldiklerini söyleyen Başkan Çalık, "Dedikodu yapmaya, boş vakit geçirmeye, insanlarla uğraşmaya, siyasi rekabet yapmaya gelmedik. 

Konfüçyüs ne diyor 'Küçük insanlar insanlarla, orta insanlar olaylarla ama büyük insanlar fikirlerle uğraşır' diyor. Bizimde tek hedefimiz projelerle uğraşmak. Serik, turizm, tanm, ticaret ve eğitim şehri olarak farklı yönleriyle birlikte Akdeniz incisi olması için gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Tüm bu farklı özellikleriyle Serik, bölgenin ve dünyanın yükselen gücü olan Türkiye için de kendini geliştirmek zorunda" diye konuştu. Huzur, güven ve değişim deyip yola çıktıklarını belirten Çalık, Serik'in, artık eskisi gibi olmayacak dediklerini ve önce projelerini hazırladıklarını söyledi. 


ŞANTİYEYE DÖNÜŞTÜRDÜK 


Çalık, 'Artık uygulama zamanı dedik Serik'i şantiye alanına dönüştürdük. Hizmetlerimize devam ederken sizden gelen isteklere kayıtsız kalmadık. 'Sosyal Belediyecilik' dedik okul, cami, muhtarlık hepsinde taşın altımıza elimizi koyduk." 


KENTSEL YENİLEME 


Serik, kentsel yenileme ile vizyon görünümüne sahip Akdeniz'in incisi olacak. Kentsel yenileme ve değişim ile birlikte Serik hak ettiği çehresine kavuşacak. 


Belek ve Aspendos'a rahat bir şekilde gidiş-gelişi sağlayacak Serik'e yakışır bölünmüş duble yolları planladık. Yollarımız sizin için birleşiyor. 


HUZUREVİ İHTİYAÇ 


Kimsesizlerin ve bakıma muhtaç vatandaşlarımızın kalabileceği bir huzurevini Serik'imize kazandıracağız. Çok amaçlı salonlar, toplantı salonları, sergi alanı, konferans salonu, teras kafeteryası ve çeşitli donatılarıyla birçok organizasyona ev sahipliği yapacak olan kültür merkezimizin projesini hazırladık. 


YAT LİMANI GELİYOR 


Yılda 3 milyonun üzerinde turistin geldiği ilçemizde; Köprüçayı ve Acısu Boğazları bulunmasına rağmen yat turizmi yapılmamaktadır. Küçük teknelerin ve yatların barınabilmeleri için Serik'imize yat limanı kazandıracağız. Acısu'yu ıslah ederek, etrafında eğlence merkezleri, kafeler ve yürüyüş yolları olan bir cadde planlıyoruz. 


GENÇLİK MERKEZİ DSI BAHÇESI 


SERİK Belediyesi bünyesinde, gençlerin eğitsel, f sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerde bulunacağı Gençlik merkezimizin projesini hazırladık. 


Eğitim olmazsa olmaz dedik. Sayın Bakanımızdan fen lisemizin sözünü aldık. Serik tarım, turizm ve ticaret merkezi olmasının yanında eğitim merkezi de olma yolunda emin adımlarla yürüyor. 

İlk önce DSI'den bahçenin tahsisini Belediyemize sağladık. 

Başladığımız proje ile Serik nefes alacak dedik. Kafelerin, yemek yiyecek alanların olduğu, çocuklarımız için oyun alanı, gölet, kaykay pistleri, koşu bantları, spor kortları ve otoparkıyla büyük V bir projeyi halkımızın hizmetine sunduk. 


SPOR KOYU 


HER yaşa hitap edebilecek tesisleri ve spor alanları ile bütünlük oluşturacak spor köyümüz için projelerimizi hazırladık. Kökez Mahallemize inşa edeceğimiz düğün salonu en kısa sürede halkımızın hizmetine girecektir. Mutluluklarımızı paylaşabileceğimiz geniş ve modern salonumuz Serik'imize hayırlı olsun.

 

İŞLER CADDESİ 


SERİK her caddesiyle güzelletecek. Halkımızın yiıryyüş yapabileceği ve dolaşabileceği sahil yolunun projesini hazırladık, En kısa zamanda yapımına başlıyoruz. 


Hem Serik Merkeze hem de sahil mahallelerimize yakışır kent meydanlarımızın proje çalışmalarını tamamladık. Serik'e yakışır meydanlar kültürel olgularımızla bütünlük içerisinde bizleri temsil edecek. 



ZİRAAT BANKASI 


SEÇİMLERDEN önce verdiğim sözü yerine getirmenin mutluğunu yaşıyorum. Gebizli vatandaşlarımıza hayırlı olsun diyorum. İlk önce DSİ'den bahçenin tahsisini Belediyemize sağladık. Kafelerin, yemek yiyecek alanların olduğu, çocuklarımız İçin oyun alanı, gölet, kaykay pistleri, koşu bantları, spor kortları ve otoparkıyla büyük bir projeyi halkımızın hizmetine sunduk. 



SAĞLIK MERKEZİ 


CUMHURİYET ve Yeni Mahallemize kazandırdığımız Dr. Yusuf Aydın Aile Sağlık Merkezi tamamlandı. En kısa sürede halkımızın hizmetinde olacak. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından onaylanıp Resmi Gazete'de yayımlanan Antalya Üniversitemiz Serik Kadriye Mahallemizde bu dönem eğitim-öğretime başlıyor. 


TAPU MESELESİ MİLLİ 


Emlak Genel Müdürlüğünden, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nden ve Orman Bakanlığı'ndaıı üyelerle birlikte Serik için bir çalışma yapılmasını sağladık. Heyet üyeleri sahada çalışmalarım tamamladılar. 

İnşallah en kısa sürede tapu sorunundan kurtulacağız. 150 bin kişiye hizmet verecek arıtma tesisimizin temelini Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle attık. 


KIZ DERESİ 


8 MİLYON TL'lik Kız Deresi projemiz, Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle başladı. Sadece yağmur suyu drenaj kanalı değil, Şerik in giriş caddesi olarak trafik yükünü hafifletecek. Devlet Karayolları ve Antalya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte koordineli olarak başlattığımız Belek ve Kadriye kavşakları için çalışmalar son hızıyla devam ediyor.


Akşam 


Geri Dön