27 / 04 / 2024

Folkart Vega, şehrin yeni yıldızı olacak!

Folkart Vega, şehrin yeni yıldızı olacak!

Folkart Yapı, İzmir'de 850 milyon liralık yatırımla Folkart Vega projesine başladı. Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, "İzmir'in merkezinde, Alsancak ile Halkapınar arasında İzmir Körfezi'nin tam karşısında yer alan Folkart Vega, şehrin yeni yıldızı olacak" diyor.



Kurulduğu 2006’dan bu yana 4 milyar liralık yatırımla 3 bin 827 konutu sahiplerine teslim eden Folkart Yapı, İzmir’de büyümesini sürdürüyor. 850 milyon TL yatırımla Vega projesine başlayan Folkart Yapı, bir yandan İzmir’e markalı konutlar kazandırırken, bir yandan da kentsel dönüşümde önemli adımlar atıyor. Folkart Vega’nın bugüne dek hayata geçirdiği en özel projelerden biri olduğunu söyleyen Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, sektördeki gelişmelerden yeni yatırımlara kadar birçok konuda  Capital’in sorularınızı şöyle yanıtladı:

Folkart’ın 2018’deki yatırım performansı ve tamamlanan projeler hakkında bir değerlendirme yapar mısınız?
İstikrarlı bir çizgiyle, büyümemizi güçlenerek sürdürdük. Yatırımları İzmir’de yoğunlaşmış, sektöründe liderlik ve öncülük yapan bir yapı şirketi olarak, kentimizin geleceğinin çok parlak olduğuna inanıyoruz. Saya Grup’un aktif bir parçası olan Folkart, İzmir’de doğan, şehre çok değer veren, geleceğini burada planlayan bir şirket. Yenilikçi yapı projelerimizle, aslında tüm yatırımcılar için İzmir’de çok iyi bir örnek oluşturuyoruz. 2017 yılında Folkart Life Bornova ve Folkart Blu Çeşme’yi teslim ettik. 2017 yılında 11 projeyi bir arada başarıyla sürdürdük. Folkart, 2016 yılına göre yüzde 35 oranında bir büyüme gösterdi. Sektörle karşılaştırma yaptığımızda, çok olumlu bir rakam.

Hedeflerimizi gerçekleştirdik. 2018 yılı için daha büyük hedefler koyduk. Çeşme’deki projelerimizden Folkart Hills Çeşme, Folkart Ardıç Çeşme, Folkart Ilıca Çeşme’yi 2018 yılında tamamladık. Folkart Time projesini de yine söz verdiğimiz gibi tamamlayarak, anahtar teslimlerine başladık.

Yeni projeniz Folkart Vega hakkında bilgi verir misiniz?

Çok güzel bir proje ortaya çıkacak. Adım Lir takımyıldızında, mavi ışık saçan en parlak yıldızdan alan Folkart Vega, İzmir’in merkezinde Alsancak ile Halkapınar arasında  İzmir  Körfezi’nin tam karşısında yer alıyor. 843 konut ve rezidans ile 53 ticari birimden oluşuyor. Biz İzmir’in eşsiz bir şehir olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle Vega’nın lansmanının, ‘Yıldızlar kadar parlak, İzmir kadar eşsiz’ söylemiyle gerçekleştirdik. Tam 850 milyon TL yatırım değerindeki bu yeni projemiz, İzmir’in yeni yıldızı olacak. Bize göre, güzel İzmir, çok sayıda nedenle Türkiye’nin eri çok değerlenen, en ayrıcalıklı şehirlerinin başında geliyor. Folkart Vega da, bizim bugüne dek hayata geçirdiğimiz en özel projelerden biri. Yatırımlarımız sürecek ve Folkart Vega şehrimizin yeni yıldızı olacak.

Folkart’ın kentsel dönüşüm alanındaki projeleri ve yatırım stratejisi hakkında neler söylersiniz?
Kentsel dönüşümün ülkemizin geleceği açısından hayati önem taşıdığına inanıyoruz. Toplumumuzun çok daha iyi imkanlarda yaşaması için kentsel dönüşüm gerekli. Biz de kentsel dönüşümde önde gelen markalardan birisi olmak istiyoruz. 2018 yılında tamamladığımız kentsel dönüşüm projesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Uzundere Kentsel Dönüşüm Alanı’nda başlattığı proje oldu. LivaHome projemizi de 2018 yılının Ağustos ayında teslim ettik. Kentsel dönüşümde Uzundere’de Folkart Line ve

Karşıyaka’da ise Folkart Yaka Evleri projelerimizde inşaat çalışmalarımız devam ediyor.

Şu anda devam eden kaç projeniz var? Bunların yatırım büyüklükleri ne kadar?
Folkart Vega 843 konut ile 57 ticari birimden oluşuyor ve Alsancak-Halkapınar arasında yükselecek. Bornova’daki Folkart Incity’de 700 daire ve 42 ticari alan yer alıyor. Karabağlar’daki kentsel dönüşüm projemiz Folkart Line, 422 konut ve 40 işyerinin bulunduğu bir proje.

Folkart Yaka Evleri de kentsel dönüşüm projemiz ve 130 konut ile 13 ticari alanla Karşıyaka’da yükseliyor. 2019’de hayata geçireceğimiz Folkart Reisdere-Alaçatı Çeşme’de ise villalar ve ticari alanlar bulunacak. Söz konusu alanda projelendirme çalışmaları devam ediyor. Folkart Boyalık Çeşme projesinde de inşaat çalışmalarımız devam ediyor.

Ekonomide yaşanan olumsuz gelişmelerin İzmir’de gayrimenkul sektörüne yansımaları ne şekilde oldu? Yatırım hızı devam ediyor mu?

Ekonomide yaşanan olumsuz gelişmeler, devletimizin müdahalesi ile etkisini artıramadı. Özellikle döviz kuru yükselmelerinin önüne geçildi. İzmir’de ise biz yatırımlarımıza devam ediyoruz. Folkart Vega bunun en güzel örneği. Biz kendimize, güzel ve büyük Türkiye’ye, İzmir'e inanıyor ve güveniyoruz. Türkiye’nin, tüm kurumlan ve stratejileriyle, hızlı ve güçlü politikalarıyla, ekonomik hedeflerinde ilerleyeceğine inanıyoruz.

Son 5 yılda İzmir’de hayata geçirdiğiniz yatırım tutarı ne kadar oldu? Önümüzdeki 5 yılda kendinizi nerede konumlandırıyorsunuz?
Folkart 2006 yılında kuruldu. Bugüne kadar 11 proje tamamladık. 3 bin 827 adet konutu sahiplerine teslim ettik. İnşaatını tamamladığımız projelerimizin toplam yatırım değeri 4 milyar lira civarında. İnşaatına devam ettiğimiz ve proje safhasında bulunan projelerimizle birlikte bu rakam daha da yükselecek.

Konut talebi daha çok İzmir’den mi? Başka illerden de talep alıyor musunuz?
Projelerimiz İzmir ağırlıklı olmakla beraber, özellikle İstanbul’dan çok ciddi talep görüyoruz. Bunun yanı sıra başka birçok kentten de Folkart’a olan güven nedeniyle talep geliyor. Son dönemde yurtdışından da yoğun ilgi var. Avrupa ve Körfez ülkelerinden toplanan somut satın alma talepleri de artış gösteriyor.

Projeleriniz için ulusal TV’lerde yayınlanan reklamlarda hep bir İzmir vurgusu yapıyorsunuz. Bunun özel bir nedeni var mı?
Projenin reklam filmini ünlü yönetmen Hazım Başaran çekti. Kreatif direktörlüğünü Yirmi bir gram gerçekleştirdi. Kurulduğumuz günden bu yana reklam filmlerimizde İzmir vurgusu sürekli olarak yer alıyor. İzmir’i çok seviyoruz. Kentimizin güzelliklerini herkese anlatmak istiyoruz ve bunu bir görev olarak görüyoruz.

https://folkart.com.tr/


Geri Dön