24 / 04 / 2024

Ahmet Aras'ın kiraladığı mülkler için inceleme başlatıldı!

Ahmet Aras'ın kiraladığı mülkler için inceleme başlatıldı!

Bodrum’da başkan olmadan önce kiraladığı belediyeye ait mülkleri başkan olduktan sonra da işletmeyi sürdüren Ahmet Aras hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı inceleme başlattı.



Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın başkanlık öncesi kiraladığı belediyeye ait yerleri hala çalıştırdığını SABAH'ın manşetten duyurmasının ardından Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Sabah'tan Hayrettin Şaşmaz'ın haberine göre; Başsavcılık, iddialara ilişkin araştırma ve inceleme başlattı. Ayrıca Bodrum Kaymakamlığı'ndan idari yönden bir işlem yapılıp yapılmadığıyla ilgili bilgi talep edildiği ortaya çıktı.

Aras, Yahşi Mahallesi'nde dönemin Ortakent Belediyesi'nce Yahşi Yelken Kulübü olarak inşa edilen yeri, daha sonra tek belediyeye dönüşen Bodrum Belediyesi'nden encümen kararıyla kiraladı. İmar planında yeşil alan park olarak görünen alan, Kefi Yelken Bistro Bar olarak tarafından işletilmeye başlandı. 2019'da CHP'den Bodrum Belediye Başkanı seçilen Aras işletmeyi sürdürdü. 

Bodrum Belediyesi'nden kiralanmış olan bu yapının yapı ruhsatı yok. Ortağı Aydın Gönülalan yapıları kendileri yapmış gibi "belediye ile kira sözleşmeleri olmasına rağmen" firma adına başvuru yapamayacaklarından kendi adına yapı kayıt belgesi başvurusu yaptı. Bu şekilde 3 adet Yapı Kayıt belgesi hazırlandı. Milli Emlak Müdürlüğü'nden ise belediyenin mülkünü kendisi yapmış gibi "yeşil alan ve dolgu alanı" olan yerlerin kendilerine satışı talep edildi. İşgalci veya mal sahipleri tarafından imar barışından faydalanılması mümkünken, Gönülalan'ın yaptığı işlemler hukuksuz olarak değerlendirildi. Aras'ın ayrıca kıyıyı işgal ederek iskele yaptığı da tespit edildi. 

Ahmet Aras: Kaçak yapılara karşı çalışmalarımız sürüyor!

Bodrum Belediyesi'nden mülk açıklaması!


Geri Dön