25 / 04 / 2024

Ahmet Aras: Kaçak yapılara karşı çalışmalarımız sürüyor!

Ahmet Aras: Kaçak yapılara karşı çalışmalarımız sürüyor!

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras yaptığı açıklamada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte kaçak yapılara karşı net bir şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.



Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, ekonomi gazetecileriyle buluştuğu toplantıda, Bodrum'a yönelik pandemi sürecinde devam eden yatırımcı ilgisi ve turizm faaliyetlerine ilişkin değerlendirmeler yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, küresel salgının her turizm destinasyonu gibi Bodrum'u da olumsuz etkilediğini dile getiren Aras, yabancı turist sayısındaki kayıplarının yüzde 90'a vardığını, buna rağmen ocak-ağustos döneminde ilçeyi 100 bin yabancının ziyaret ettiğini söyledi.

Aras, Bodrum Tanıtma Vakfı ile hayata geçirdikleri Visit Bodrum projesi sayesinde turizmin göz bebeği ilçenin, tarihi ve kültürü başta olmak üzere birçok alanda tanıtılacağını belirterek, şehrin, tüm yerel değerleriyle, tarihi, kültürü, gastronomisi ve iklimiyle bir bütün olarak tanıtımını hedeflediklerini söyledi.

Başkan Aras, bugüne kadar Bodrum'un tanıtımında eksik kalan tüm yönlerini, olağanüstü bir internet portalıyla dünyaya anlatmaya kararlı olduklarını dile getirerek, "Bu da beklentilerimizi yükseltiyor. 2021'de Bodrum turizminin çok büyük bir atılımla canlanacağına inanıyorum." diye konuştu.

- "Kaçak yapılara karşı net bir şekilde çalışmalarımız sürüyor"


Bodrum Belediye Başkanı Aras, göreve gelir gelmez kaçak ve mevzuata aykırı yapılara karşı bir seferberlik başlattıklarını ve ilk neşteri buraya vurduklarını, bu konudaki kararlılıklarının aynı biçimde sürdüğünü belirtti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte kaçak yapılara karşı net bir şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Aras, şu şekilde devam etti:

"Bakanımız Murat Kurum buraya geldi ve çok net bir şekilde ifade etti. Bizim isteğimizi, kararlılığımızı gördü ve bize destek verdi. Beraber sürdürdüğümüz bu çalışmalara devam edeceğiz. Başlattığımız seferberlik kaçak yapıları durdurdu. Bodrum'a çok önemli markalar gelecek diye hiçbir şekilde taviz vermiyoruz. İlçemizin en ücra ve küçük bölgelerinde dahi denetimler sürüyor."

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Muğla Büyükşehir Belediyesi arasında İçmeler, Torba, Yalı, Kızılağaç, Çiftlik Bölgesi Altyapı Yapım İşleri ve İşletme Protokolü'nün imzalandığını anımsatan Aras, çalışmaların en kısa zamanda başlayacağını, Bakanlığın 200 milyon TL'lik yatırım yapacağını belirtti.

5 sene içinde Bodrum'un altyapı sorunlarını çözüme kavuşturma hedefini başarmak için yoğun bir mesai harcadıklarını belirten Aras, Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin ise gelecek 5 yılda 1 milyar TL'lik yatırım yapacağını söyledi.

 

Bodrum'da imara açılan 1 milyon metrekarelik alan için tepki!


Geri Dön