26 / 04 / 2024

Kaçak yapılara elektrik bağlanacak mı 2016?

Kaçak yapılara elektrik bağlanacak mı 2016?

Hükümetin seçim vaatleri kapsamında hazırlanan yeni Torba Yasa, 23 Mart'ta Meclis'e sevkedildi. Peki, yasa tasarısı ile kaçak yapılara elektrik bağlanacak mı 2016? İşte Torba Yasa 2016 kapsamı..



Kaçak yapılara elektrik bağlanacak mı 2016?

Hükümetin seçim vaatleri kapsamında hazırlanan yeni Torba Yasa, 23 Mart'ta Meclis'e sevkedildi. Bu yasa tasarısı ile kentsel dönüşüme dahil olacak imar mevzuatına aykırı yapılara da elektrik su bağlanması öngörülüyor.


Kaçak yapılara, kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesi ve ilgili ev sahibinin muvafakat vermesi kaydıyla, elektrik ve su bağlanacak. 


Bilindiği üzere, yetkili idarelerin bilgisi dışında (ruhsatsız) yapılan ya da imar mevzuatında yer alan uyulması zorunlu kurallara uyulmayarak ruhsat ve eklerine aykırı yapılan yapılar kaçak yapı oluyor.


Kimi kaçak yapı sahipleri elektriği şantiye aboneliğinden kullanırken, kimi mal sahipleri ise, geçici olarak elektrik aboneliğini kullanıyordu.


Yapılan bu düzenleme ile kaçak yapılarda oturanlar kimselerin elektrik konusunda yaşadığı mağduriyet de giderilmiş olacak.


Yapılan düzenlemelere göre ayrıca, 26 yaşına kadar pasaport harcı alınmayacak, iş kuran gence 3 yıl vergi yok, polis ve uzmana gösterge artışı, memura doğumla yarı çalışma hakkı verilecek. 



Torba Yasa 2016'da neler var?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön