25 / 04 / 2024

Afyonkarahisar'da kiraların ertelenmesi için kampanya başlatıldı!

Afyonkarahisar'da kiraların ertelenmesi için kampanya başlatıldı!

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ve Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) öğrencilerinin yoğun olarak bulunduğu Erenler Mahallesi'ndeki apart, yurt ve dairelerin kira ödemelerinin ertelenmesi için kampanya başlatıldı.



Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ve Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) öğrencilerinin yoğun olarak yaşadığı Erenler Mahallesi'nde bulunan apart, yurt ve dairelerin kira ödemelerinin ertelenmesi için "Afyonkarahisar-öğrenci el ele daha sağlıklı ve güçlü gelecek günlere" isimli yeni bir bir kampanya başlatıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Erenler Mahallesi Muhtarı Hasan Çavlan öncülüğünde başlatılan kampanyayla ilgili rektörlük toplantı salonunda gerçekleştirdiği basın toplantısında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle birçok öğrencinin kira ödemeleri konusunda sıkıntı yaşadıklarına ilişkin serzenişlerinin olduğunu söyledi. YÖK'ün aldığı kararla uzaktan öğretime geçildiğini dile getiren Karakaş, karardan sonra  öğrencilerin, barındığı apart, yurt ve evlerini terk ederek memleketlerine döndüğünü dile getirerek, öğrencilerden özellikle ev, apart ve yurtlarının kira ödemeleriyle ilgili yardım edilmesi konusunda mesajlar aldığını dile getirdi. Mesajlarda başka illerdeki uygulamalara da değinildiğini söyleyen Karakaş, "Bizler de bu doğrultuda mahalle muhtarı ile bir görüşme yaptık ve kendisinin zaten bir kampanya başlattığını gördük. Bizler de başlatılan bu kampanyaya destek olmak ve öğrencilerimizin taleplerini kamuoyuna iletmek adına buradayız." şeklinde konuştu.

"Afyonkarahisar'ın bu süreçten yüz akıyla çıkacağına inanıyorum"

Türkiye'nin zorlu bir süreçten geçtiğini söyleyen Karakaş, "Bu dönemi millet olarak yardımlaşma ve dayanışma ruhuyla atlatacağımıza inanıyorum. Bu doğrultuda da ülkemizde çeşitli şekillerde dayanışma kampanyalarının yürütüldüğünü biliyoruz. Afyonkarahisar olarak bu zorlu süreçten yüz akıyla çıkacağımıza inanıyorum. Öğrencilerimize yönelik bu özverili kampanyaya apart, yurt ve daire sahiplerinin destek olmasını bekliyorum. Bu anlamda bütün muhataplarımıza, 'Destek ol, elini taşın altına koy' demek istiyorum." diye konuştu.

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz da kampanyaya ilişkin olarak "İlimizde öğrencilere kiraya verilmiş olan mülklerin sahipleri, öğrenciler adına bir empati yaparak belirli bir süreyi onlardan para almadan geçirmeleri için anlayış bekliyoruz. 3-4 aylık bu sürenin yarısının öğrencilerden, diğer yarısının ise mülk sahiplerinden fedakarlık göstermelerini bekliyoruz." şeklinde konuştu. Başlatılan kampanyaya, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş ve Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser de destek çağrısı yaptı.

 

Kiracılar dikkat! Kira ödemeleri nasıl yapılacak?


Geri Dön