27 / 04 / 2024

Kıbrıs'ta yangından etkilenen bölgelerde konut inşası için kampanya başlatıldı!

Kıbrıs'ta yangından etkilenen bölgelerde konut inşası için kampanya başlatıldı!

KKTC'de Türkiye'de yangından etkilenen bölgelere yeni konut inşa edilmesi için yardım kampanyası başlatıldı.



Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersan Saner, Türkiye'de yaşanan orman yangınlarında yaşanan zararın ortadan kaldırılmasına yardımcı olmak için yangın bölgelerine 50 yeni konutun inşa edilmesi için yardım kampanyası başlatıldığını açıkladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Saner, Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası (KOOPBANK) Yönetim Kurulu Başkanı Şerife Kanan ve beraberindeki heyeti ağırladı. Başbakan Saner, kabulde yaptığı konuşmada, Bankalar Birliği, ekonomik örgütler ve halkın katılımıyla, Türkiye'de yangından etkilenen bölgelerde konut inşa edilmesi için kampanya başlatıldığını açıkladı.

Kıbrıs ta yangından etkilenen bölgelerde konut inşası için kampanya başlatıldı!

KKTC olarak bu sıkıntılı dönemde ana vatan Türkiye'ye destek için başlatılan kampanyaya yönelik ilginin mutluluk verici olduğunu söyleyen Saner, 50 konut hedefi olduğunu, ortalama 75 konut seviyesine geleneceğini gözlemlendiğini belirtildi.Saner, kampanyaya katılım sağlayan ve destek veren herkese teşekkürlerini ileterek, bu konuya yönelik toplumsal birliktelik gösterildiği için mutlu olduklarını belirtti. Türkiye'de orman yangınları ve sellerde hayatını kaybedenlere rahmet dileyen Saner, geride kalanların yaralarının sarılmasına yardımcı olmak istediklerini söyledi.

Saner, ana vatan Türkiye'nin her zaman KKTC'ye yardımcı olacaklarını, destekler sayesinde KKTC'nin ekonomik yaşamına ve altyapısına yardımcı olacağını belirtti. KOOPBANK Yönetim Kurulu Başkanı Kanan da ana vatan Türkiye'de meydana gelen orman yangınları sebebiyle üzüldüklerini belirterek yaraların sarılması adına 300 bin liralık yardım yapacaklarını belirtti.

 

Yangın bölgelerinde konut sigortası poliçelerine ek süre!


Geri Dön