27 / 04 / 2024

Ahmet Barut: Antalya'da tesisler artıyor!

Ahmet Barut: Antalya'da tesisler artıyor!

Rakamlar bazında artış olduğunu fiyat kalitenin ise, bölgeye ve tesise göre değiştiğini söyleyen Barut Grubu Yönetim Kumlu Üyesi Ahmet Barut "Antalya'da tesisler artıyor ama fiyatlarımızı yukarı çekemiyoruz" dedi.



Son dönemlerde yatırımları ile dikkat çeken Barut Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Barut, sektördeki son durumlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 


43 yıllık faaliyet yaşamında büyümesini yıllara yayarak sürdüren ve son yıllardaki yatırım atakları ile 10 otele çıkan Barut Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Barut, sektörde gelinen son noktayı değerlendirdi. 

Ahmet Barut, "Rakamlar bazında artış olduğunu fiyat kalitenin ise, bölgeye ve tesise göre değiştiğini söyleyen Barut "Antalya'da tesisler artıyor ama fiyatlarımızı yukarı çekemiyoruz" dedi. 

Türkiye'nin turizmde "ucuzcu ülke" olarak algılanmasını arzın talebin üzerinde büyümesine bağlayan Ahmet Barut, şunları söyledi: "Arz çok fazla. Mevcut imar koşullarını zorlayıp küçük arazilere büyük yatırımlar yapılıyor. Üst üste resort otel mi olur? Uzun vadede bunlar turizme zarar verecek. Kapasitede resmen sidik yarışı var. 


Turizmde kısa vadeli hesap çabuk döner. Koruyacağın yerleri ve yatırım yapacağın yerleri bilmelisin. Sonsuz hak kimseye verilmemeli. Disiplin olmalı. Şu kadar kat ise kat o kadar kat olmalı. İnşaat yoğunluğunda standart olmalı. 


Taviz verilmemeli. Buna yatırımcılar mırın kırın edecektir, zorlanacaklardır. Ama ben bir yatı-nma olarak söylüyorum: izin vermeyin! Turizmde çeşitlilik önemli. Kitle turizmi yapılacak yerde onu yapacağız. 

El sürülmeyecek yere el sürmeyeceğiz. Doğayı tahrip etmeyeceğiz. Tekne turizmi de olacak kamp turizmi de." Barut, son dönemlerdeki IŞİD tehdidi, Ebola salgını, yurt içindeki şiddet olayları benzeri sıcak gelişmelerin turizme olası etkileri hakkında ise şu değerlendirmelerde bulundu: "Bir an önce normalleşme yaşanması lazım. Yoksa tabii ki etkiler. Bunu 5 yaşındaki çocuk bile bilir. IŞİD ve Ebola nedeniyle rezervasyonlarda durgunluk oldu. İnsanlar çabuk alışıyor ama IŞİD burnumuzun dibinde saatli bomba... Kış aylarında 2015 yazım satacağız. Normalleşme olmazsa -kötüleşme seçeneğini düşünmek dahi istemiyorum. İşimiz zor." 


Hürses


Geri Dön