16 / 04 / 2024

Antalya'da artık otel yerine kiralık daireler tercih ediliyor!

Antalya'da artık otel yerine kiralık daireler tercih ediliyor!

Yılda 12 milyon turisti ağırlayan Antalya'da tatilcilerin artık oteller yerine konutlarda kaldığını ifade eden Antalya Emlakçılar Odası Başkanı Şeref Sağlam, bu durumun emlak sektörüne de hareketlilik getirdiğini söyledi.



Antalya'da tatilcilerin artık oteller yerine konutlarda kaldığını ifade eden Antalya Emlakçılar Odası Başkanı Şeref Sağlam, bu durumun emlak sektörüne de hareketlilik getirdiğini söyledi. Yılda 12 milyon turisti ağırlayan Antalya'da tatilcilerin konutlarda kalmayı seçtiklerini söyleyen Emlakçılar Odası Başkanı Şeref Sağlam, bu durumun yazın emlak kiralarında hareketliliğe neden olduğunu kaydetti. Sağlam, "Antalya'da son zamanlarda yapılan konutlar otelleri aratmayacak lükslükte yapılıyor. 


Konutları tercih eden yerli ve yapana turistler genelde aileler oluyorlar. Bazı tatilcilere ev ortamı daha rahat geliyor" diye konuştu. Tatilcilerin geçmişte bazı emlakçılardan ya da kara borsadan fahiş fiyatlarda konut kiraladığını ifade eden Sağlam, tatilcilere seslenerek, emlak kiralamadan önce odadan gerekli bilgileri almalarının mümkün olduğunu söyledi. Sağlam, "Konut ararken sadece belirli bir yere takılıp kalmasınlar, belirli bölgede birkaç emlakçıya giderek fiyatları değerlendirsinler ya da odamıza gelip gerekli bilgileri alsınlar. Çünkü emlak fiyatlarında herhangi bir standart yok. Aynı binanın içinde farklı fiyatlarda oturanlar var" diye konuştu. 


Yazın tatilcilere ktsm öğrencilere Antalya'da emlak fiyatlarında hareketliliğin süreklilik arz ettiğini ifade eden Sağlam, tatilcilerin yazın boşalttığı evleri kışın öğrencilerin doldurduğunu söyledi. Sağlam, konut sahiplerinin evlerini yazın tatilcilere kışın ise öğrencilere kiraladığını söyledi. Emlak fiyatlarına bu yaz yaklaşık yüzde 10 bir zam geldiğini ifade eden Sağlam, emlak satışlarında ise 2013 yılına oranla düşüş yaşandığını belirtti. Antalya'da emlak yetersizliği gibi bir durumun yaşanmadığını kaydeden Sağlam, "Antalya'daki nüfusa oranla bir hesap yapıldığında yüzde 5 civarında bir konut fazlalığı olduğuna tahmin ediyoruz" dedi. Bölgelere göre emlak fiyatlarında farklılık yaşandığını belirten Sağlam, "Uncalı'da bir konutun fiyatı ile Kepez bölgesinde bulunan bir konutun fiyatı aynı olmuyor. 

Ayrıca insanlar konut seçerken depreme dayanıklı yapıları daha çok tercih ediyor, bu da fiyatlara yansıyor" dedi. 

Antalya Akdeniz Manşet


Geri Dön