19 / 03 / 2024

Ahmet Çelik: Altı yıllık arsa stokumuz var!

Ahmet Çelik: Altı yıllık arsa stokumuz var!

Sinpaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Çelik, "Elimizde altı yıllık arsa stokumuz var. Sefaköy'de bekleyen hazır projemiz, Halkalı'da arsalarımız var” dedi…



Sinpaş Grubu 2018'de yedi projede 4 bin 698 konut üretme hedefiyle çalıştı. Şu anda da İstanbul'dan Ankara'ya ve Denizli'ye kadar 4 milyar TL'lik yatırım büyüklüğüne sahip olan 13 projenin satışı sürüyor. Tüm projelerde 3 bin 500-13 bin TL/ m2 aralığında fiyatlarla satış yapılıyor.

Ekonomist’te yer alan habere göre; Sinpaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Çelik, satış yaptıkları müşterilerinin projelerine rahatlıkla kavuşabileceklerini söylüyor. Çelik, piyasalarda istikrar olması halinde tüketiciye yeni proje sunmaya en hazır firma olduklarına vurgu yapıyor. Ahmet Çelik, "Elimizde altı yıllık arsa stokumuz var. Sefaköy'de bekleyen hazır projemiz, Halkalı'da arsalarımız var. Körfez krizinden diğer ekonomik krizlere kadar hiçbir krizde konut satışı hiçbir zaman dip yapmadı, evlenenler, ayrı eve çıkacak olanlar talep yaratıyor" diye konuşuyor.

Ahmet Çelik, 2018'de 570 bin evlilik, 129 bin boşanma olduğunu, gençlerin ayrı oturma talebinin artması gibi sebeplerden önümüzdeki 10 yılda konuta talebin artacağını vurguluyor. 2018'de 39 bin 600 konutun yabancıya satıldığını hatırlatan Ahmet Çelik, gelecek yıllarda 60-80 bin konutun yabancıya satılmasının şaşırtıcı olmadığını da belirtiyor. Ahmet Çelik, "Bu yabancılar yılda dörder kez geliyorlar, emlak vergilerini ödeyip alışveriş yapıyorlar, normal bir turistten daha fazla harcama yapıyorlar. Her ne kadar konut satışları düşse de konut talebi, barınma ihtiyacı sürüyor ve gelecekte de sürecek. Markalı konuta talep artıyor" diye konuşuyor.

80 ülkeye ihracat yapan bir büyüklüğe ulaşan Sinpaş Grubu, Seranit markasıyla ihracat seferberliği başlattı. Umman ve Gürcistan'da tesis kurma çalışmalarının yanı sıra Suudi Arabistan'da konjonktüre göre gelişecek yatırım planları bulunuyor. Ciddi oranda ticari gayrimenkul portföyüne sahip olan Sinpaş, bunların satışına önümüzdeki dönemde başlayacak.

Sinpaş markasına duyulan güvenin yüksek olduğuna dikkat çeken Ahmet Çelik, "Türkiye'de inşaat denilince akla gelen ilk markalardan biriyiz. 45 yıllık yolculuğumuzda 61 proje ve 10 binlerce konut inşa ederek 100 binlerce kişiyi ev sahibi yaptık. Bir örnek vermem gerekirse adeta Çorum kadar bir şehir yaptık" diyor. Köklü bir geçmişe ve uzmanlığa sahip olan ve sektörde pek çok ilki gerçekleştiren Sinpaş'ın sadece konut değil, ticari gayrimenkul portföyünde de iddialı projeleri bulunuyor.

Ahmet Çelik, Sinpaş olarak tüm faaliyetlerinde Türkiye'ye katkı sunmak, müşterilerine ve paydaşlarına değer oluşturmak ilkesiyle hareket ettiklerini de vurguluyor.


Sinpaş Marina  Ankara  Yalı Vadi'de ön satış dönemi başladı!
 


Geri Dön