25 / 04 / 2024

Ahmet Davutoğlu, Manisa'da 26 tesisin açılışını gerçekleştirdi!

Ahmet Davutoğlu, Manisa'da 26 tesisin açılışını gerçekleştirdi!

Manisa’da toplam 105 milyon 279 bin lira değerindeki 26 tesisin açılışını gerçekleştiren Başbakan Davutoğlu, “Gece gündüz demeden hizmetinizde olmaya devam edeceğiz” dedi.



Başbakan Ahmet Davutoğlu, toplam 26 tesisi açmak için Manisa'ya geldi.

Cuma namazını kentte kılan ve açılış öncesi Şehzadeler Belediyesi'ni de ziyaret eden Başbakan Davutoğlu, caddede halkı yürüyerek halkı selamladı.

Davutoğlu'na Manisa ziyaretinde eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Süleyman Soylu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ da eşlik etti. Başbakanın ricası üzerine Manisa'ya geldiği öğrenilen eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, önceden gelerek cami girişinde Davutoğlu'nu karşıladı. Bu sırada yanına gelen bir çocuğun "Sizi çok seviyorum Başbakanım" demesi üzerine Davutoğlu, çocuğa sarılarak öptü.


MEHTERLİ KARŞILAMA

Vatandaşlarla selamlaşarak caminin önüne gelen Başbakan Davutoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'ndeki gençlerle birlikte 'Teröre karşı eller semaya kalkıyor' yazılı pankartın önünde poz verdi. Ardından Manisa Valiliği önünde tören mangasını selamladı. AK Partili Şehzadeler Belediyesi'ni de ziyaret eden Başbakan Davutoğlu'nu burada mehter gösterisiyle karşılandı. Başbakan Davutoğlu, mehter takımıyla fotoğraf çektirip ardından Şehzadeler Belediyesi'ni ziyaret etti.

Ardından toplu açılış törenin gerçekleştirileceği Muradiye Spor Kompleksi'ne geçti.

Toplu açılışları gerçekleştirmek üzere Muradiye Spor Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Davutoğlu, Manisalıların 1 Kasım seçiminde, AK Parti'ye büyük bir teveccüh göstererek partilerinin 5 adayını vekil olarak Ankara'ya gönderdiğini dile getirdi. Davuoğlu, "Allah sizlerden razı olsun. Biliniz ki onların her biri, gece ve gündüz Manisa'nın, Türkiye'nin hizmetinde olacaklar.

Biz Manisa'dan ayrı kalamayız.

Gelince de boş gelmeyiz, hayırlı müjdelerle geliriz.

Yine hayırlı müjdelerle geldik. Bugün de Manisa'ya çok değerli katkıları olacak toplam 105 milyon 279 bin lira değerindeki yeni yatırımları ve tesisleri hizmete açmak için huzurunuzdayız" dedi.


"BU ÜLKE SAHİPSİZ DEĞİL"

Manisa'ya toplam 26 tesis ve yatırımı kazandırdıklarını belirten Davutoğlu, Türkiye'nin her köşesine hizmet etmenin mukaddes bir görev olduğunu söyledi.

Halka hizmeti, Hakka hizmet olarak gören bir anlayışla siyaset yaptıklarını vurgulayan Davutoğlu, millete hizmet için siyasette bulunduklarını belirterek, şu değerlendirmede bulundu: "Sizlerle el ele vererek 14 yılda hem Türkiye'yi hem Manisa'yı nereden nereye taşıdığımızı en iyi siz biliyorsunuz. Bugün de hem içeride hem dışarıda sıkıntılar yaşarken, Türkiye'nin nasıl hedeflerinden hiç sapmadan büyümeye devam ettiği ortada. Türkiye'nin büyümesinden, gelişmesinden, güçlenmesinden rahatsız olanlar, işte bu yüzden ülkemizdeki güven ve istikrar ortamını hedef alıyor.

Onlara karşı dimdik durarak 'Bu ülke sahipsiz değil' dedik, sahipsiz değil diyoruz." 150 bin kişiye iş imkanı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ da tarım ihracatının yüzde 17'sinin yapıldığı Manisa'da, Türkiye'nin işsizlikteki 2023 yılı hedefi olan yüzde 5'in şimdiden yakalandığına dikkati çekti. Özdağ, yapımı tamamlanan ve yıl sonuna kadar tamamlanması hedeflenen organize sanayi bölgelerine kurulacak işletmelerle 150 bin kişiye iş imkanı sağlanacağını söyledi.

Vali Erdoğan Bektaş ise devasa yatırımlardan dolayı hükumete şükran borçlu olduklarını kaydederek, "Yatırımlar, şehrin potansiyelini değerlendirmek için önemli fırsatlar verecek" ifadesini kullandı.


HAYALİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Manisa'da yapımı tamamlanan Muradiye Spor Kompleksi'nde düzenlenen il genelinde toplam maliyeti 100 milyon lirayı aşan 28 tesis yatırımıyla ilgili toplu açılış törenine katılan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise, spor kompleksinin, Türkiye'nin nereden nereye geldiğinin güzel bir örneği olduğunu ifade ederek, böyle bir eseri kazandırmaktan dolayı gurur duyduklarını söyledi. Açılışı yapılan tesislerden sadece Bakanlığına bağlı olanların toplam maliyetinin 35 milyon liraya ulaştığını vurgulayan Kılıç, "Bunlar, geçmiş yıllarda hayaldi" ifadesini kullandı.



Sabah Egeli



Geri Dön