19 / 04 / 2024

Ali Babacan MIPIM'in resmi açılışını gerçekleştirdi!

Ali Babacan MIPIM'in resmi açılışını gerçekleştirdi!

Başbakan Yardımcısı Sayın Ali Babacan, Cannes Belediye Başkanı ve aynı zamanda Fransa Parlamento Üyesi Sayın Bernard Brochand ile Mipim Fuarı’nın resmi açılışını gerçekleştirdi...



Alkaş Fuarcılık’ın Türkiye temsilciliğini yaptığı, dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı “MIPIM” bu yıl Türk ekonomisinin artan gücü ve Türk şirketlerinin büyüme hızının artışı nedeniyle 2013 yılı "Onur Ülkesi" seçildi. Mipim Fuarı resmi açılışını Başbakan Yardımcısı Sayın Ali Babacan ve Cannes Belediye Başkanı ve Fransa Parlamento Üyesi Sayın Bernard Brochand gerçekleştirdi. Sayın Babacan kurdele kesiminde ’Mipim Fuarı’nın herkes için hayırlı olmasını ve yeni iş olanakları sağlamasını diliyorum’ dedi. Babacan kurdele kesiminin ardından uluslararası çadırları ziyaret etti.

 

Çadır ziyaretinin ardından ana konferansta "Ekonomisi ve Yatırım Fırsatları ile Türkiye" isimli oturumuyla uluslararası platformda Türk ve yabancı yatırımcılara seslenen Sayın Babacan; son 10 yılda Türkiye’nin politik ve ekonomik gelişimi, AB süreci ile ilişkiler, sağlık, güvenlik vb alanlardaki reformlar gibi konulara değindi. Fuarda Türk Çadırı’nı da ziyaret eden Babacan, çadırda yer alan firmaların Türkiye’yi en iyi şekilde temsil ettiklerini söyledi.

 

Fuarda ayrıca sektörde söz sahibi olan GYODER ‘Türkiye Gayrimenkul Sektörünün 2023 Vizyonu’, KONUTDER ‘Konut Yatırımları: Türkiye’de Yaşanan Büyük Değişimde Fırsatlar, Tehditler’, Toki Başkanı Sayın Ahmet Haluk Karabel'de ‘Planlı Kentleşme ve Konut Üretim Seferberliği’ konulu oturumlar gerçekleşti.

 

Bu yıl 18.si düzenlenen ve Türklerin yoğun katılımının olduğu Mipim Fuarı’nı, 20 bin uluslararası katılımcı ziyaret etti. Bin metrekarelik alana kurulan Türk Çadırı'na Türkiye'den 28 Türk standı katılırken, 600’ün üzerinde münferit Türk katılımcı fuarda yer aldı.

 

Türk Çadırı'na Akbank, Rönesans, Eczacıbaşı Holding, Kavuklar, Ernst & Young, Turkmall, Garanti Koza gibi sektörün önde gelen firmaların münferit katılımlarının yanı sıra Ağaoğlu, Globe International, İş GYO, Konutder, Nef, Nurol GYO, Proplan Proje Yönetimi ve Danışmanlık, Proje Yönetim A.Ş., Saf GYO, Tahincioğlu, TSKB Gayrimenkul Değerleme, Vadistanbul, Vicem ve ZKLD Aydınlatma gibi önemli firmalar stantla yer aldı.

Türkiye’den gelecek her katılımcı ve firma için yeri doldurulamaz bir fırsat olan “Onur Ülkesi Türkiye” ile ilgili detaylı bilgiye Alkaş Fuarcılık’tan, fuar ile ilgili detaylı bilgiye ise www.mipim.com adresinden ulaşabilirsiniz.


Geri Dön