18 / 04 / 2024

Ahmet Edip Uğur Balıkesir'deki tesislerin toplu açılışına katıldı!

Ahmet Edip Uğur Balıkesir'deki tesislerin toplu açılışına katıldı!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir'in ada ilçesi Marmara'da birçok tesisin hizmete verildiği toplu açılışlar yapıp temel attı.



Marmara Adalar Belediyesi'nde yerel yöneticiler ve ada halkının yoğun sevgi gösterisiyle karşılanan Başkan Uğur. Balıkesir'in diğer ilçeleri gibi Marmara'yı da marka yapacaklarını söyledi. 


Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Marmara ilçesinde, Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki olan BASKI'nin Atıksu Arıtma ve Kanalizasyon inşaatının temelini attı. Ardından Marmara Adası İskele'de temeli kısa süre önce atılan ve ilçenin büyük bir sorununu ortadan kaldıran Yolcu Bekleme Salonu'nu hizmete açtı. Başkan Uğur. toplu açılışlarda yer alan Marmara Adası Halı Saha açılışı ile yapımı Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Marmara Adası Sahil Güvenlik Komutanlığı Hizmet Binasının açılışlarını gerçekleştirdi.


Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Marmara ilçesinde yapımı tamamlanan bazı tesislerin toplu açılış ve temel atma törenleri, Marmara Adası halkının yoğun katılımı ile gerçekieştirild Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir'in ada ilçesi Marmara'da birçok tesisin hizmete verildiği toplu açılışlar yapıp temel attı. Marmara Adalar Belediyesi'nde yerel yöneticiler ve ada halkının yoğun sevgi gösterisiyle karşılanan Başkan Uğur. Balıkesir'in diğer ilçeleri gibi Marmara'yı da marka yapacaklarını söyledi. 


Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Marmara ilçesinde. Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki olan BASKI'nin Atıksu Arıtma ve Kanalizasyon inşaatının temelini attı. Ardından Marmara Adası iskele'de temeli kısa süre önce atılan ve ilçenin büyük bir sorununu ortadan kaldıran Yolcu Bekleme Salonu'nu hizmete açtı. 


Başkan Uğur, toplu açılışlarda yer alan Marmara Adası Halı Saha açılışı ile yapımı Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Marmara Adası Sahil Güvenlik Komutanlığı Hizmet Binasının açılışlarını gerçekleştirdi. 


Yine Marmara Adası Su Ürünleri Kooperatif Binası, Marmara Adası Şadırvan açılışı, Marmara Saraylar Mahallesi Çok Amaçlı Spor Tesisi ve Marmara Saraylar Mahallesi Çocuk Parklarının da açılışlarını yapıp bu tesisleri hizmete sokan Başkan Uğur. Marmara ilçesindeki hizmet ve yatırımların bundan sonra da süreceğini, yakın bir zamanda Topağaç Mahallesi'nde devaınk eden Atıksu Arıtma Paket Tesisinin de hizmete acılacağını söyledi. 

BAŞKAN UĞUR HALKLA KUCAKLAŞTI

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Marmara İlçesinde toplu açılış ve temel atma törenlerine katıldı. Basın mensuplarının da bulunduğu Büyükşehir ekibi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Deniz Otobüsü (BADO) şirketine ait Deniz Taksi ile Eıdek limanından Marmara İlçesi'ne geçti. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ise Sahil Güvenlik Komutanlığının botu ile geldiği Marmara Adası'nda Kaymakam Mustafa Duruk, Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy. Sahil Güvenlik Komutanı Yarbay Tayfun Paşaoğlu, daire müdürü ve birim amirleri tarafından karşılandı. Marmara ilçesindeki vatandaşların da yakın ilgi ve sevgi gösterisinde bulunduğu Başkan Uğur, Ada halkıyla kucaklaştı. İskele'de düzenlenen törende BASKİ Genel Müdürü Mustafa Bayram ve Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy kısa birer konuşma yaptı. 


BASKI Genel Müdürü Mustafa Bayram. 

"Balıkesir:Büyükşehir olduktan sonra ek kısa yolculuğumuzu Marmara'ya helikopter ile yaptık. Marmara Balıkesir merkeze uzak olmakla beraber Sayın Belediye Başkanımız ve değerli halkımızın sıcaklığı nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanımızın gönlünde en yakın ilçelerden birisi. Mayıs ayında Marmara Saraylarda Atıksu Arıtma Tesisi açılışını yaptık, Topağaç'ta İçine suyu. kanalizasyon ve paket arıtma tesisinin hepsinin birden temelini attık. Çalışmalarımız çok hızlı şekilde devam ediyor" dedi, 

SÜLEYMAN AKSOY: "AHIVET EDİP UĞUR AĞABEYİMİN OLDUĞU YERDE HUZUR VAR, MUTLULUK VAR. HİZMET VAR. ALLAH BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN" 

Törende konuşan Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, Hakkari Çukurca'da düşen askeri helikopterin pilotlarından Müjdat Kerem Şahan'ın Marmaralı hemşehrileri olduğunu belirterek Şahan ve tüm şehitlere Allah'tan rahmet diledi. Marmara ilçesi olarak Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Ahmet Edip Uğur sayesinde çok önemli günler yaşadıklarını, ilçe tarihinde görülmemiş hizmet ve yatırımların geldiğini belirten Süleyman Aksoy, "Bugün, Ada halkının yıllardır sıkıntısını çektiği büyük bir sorunun çözümüne kavuşmasının haklı sevincini yaşıyoruz. 

Yerli ve yabancı turistleri ağırladığımız ilk durakta, Ada'nın. denizin, bölgenin, ilçemize ismini veren mermerden bir eser bırakmak istedik, çocuk bakım odasından mescidine kadar tüm detaylanyla siz değerli halkımız için düşünüldü. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere mimanmızdan müteahhidimize teşekkür ediyorum. Bu güzel hizmet hepimize hayırlı uğurlu olsun. İlçemizin en büyük sorunlarından kanalizasyon ve antma sorununun çözümü için de çok güzel bir adım daha atıyoruz. 

Allah'ın izniyle bu sorunu da çözüme kavuşturduğumuzu hep birlikte göreceğiz. 

Büyükşehir Belediye Başkanımız arkamızda olduğu sürece sırtımız yere gelmeyecektir. Adalar tarihinde görmediği hizmetleri tek tek alacak. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Edip Uğur'abir defa teşekkür ediyorum. Ahmet Edip Uğur ağabeyimin olduğu yerde huzur var. mutluluk var. 

hizmet var. Allah başımızdan eksik etmesin" diye konuştu. 

BAŞKAN UĞUR: "TERÖRÜN KÖKÜ KAZINACAK" 

Marmara İlçesindeki temel atma ve toplu açılış töreninde konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, terörle mücadele kapsamında hayatlarını kaybeden tüm şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve Türk Milletine başsağlığı dileğinde bulunarak sözlerine başladı. Ülkenin en büyük sorunun terör meselesi olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur. Türk milletinin ordusuyla, askeri, polisiyle en iyi şekilde mücadele verdiğini belirterek, "Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Genel Kurmay Başkanımızın ifade ettiği gibi terörün kökü kazılıncaya kadar bu mücadele devam edecek. Bunda da başarılı olacağımıza inanıyorum" dedi. 

BALIKESİR PLAKASI GİBİ 10 NUMARA BİR İL OLACAK.. 

Balıkesir'in çok geniş ve zengin bir coğrafyaya sahip olduğunu, tüm zenginlikleri barındıran önemli bir şehir olduğunu ifade eden Başkan Uğur. 30 Mart 2014'te Büyükşehir olan Balıkesir'in seçilmiş Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ekibiyle birlikte Balıkesir'in her köşesine dokunduklarını bildirdi. Ulaşımda büyük bir devrimin gerçekleştiğini, çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirten Başkan Uğur. Balıkesir'i plakası gibi 10 numara bir il yapmak istediklerini, bunun için de gece gündüz çalıştıklarını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur. "Bu nasıl oluyor? Yeni Türkiye'de önce millet sonra devlet, milletine hizmetkar olan bir devlet anlayışı var. Artık milletini korkutan bir ceberut devlet anlayışı yok. Biz de yerel yönetim olarak. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Marmara Belediyesi olarak sizlere hizmet için varız. 

Gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bütün araziyi dolaşıyor vatandaşlarımızla sosyal doku anketleri yapıyoruz. Siz ne istiyorsunuz, neye ihtiyacınız var. Bize yolcu salonuna ihtiyacımız var. gençlerin spor alanına ihtiyacı var. Marmara Adasının kanalizasyona ve atıksu antma tesisine ihtiyacı var denildi. Biz de sizlerden aldığımız bu mesajlarla planımızı programımızı ona göre yapıyor ve hizmetimize devam ediyoruz. İstiyoruz ki Balıkesir'i plakası gibi 10 numara bir il yapalım. Nasıl ki Türkiye'nin 2023 hedefi ülkemizi gelişmişlik olarak ekonomide dünyanın 10. ülkesi yapmak: Balıkesir'imiz de ekonomik gelişmişlik olarak Türkiye'de 10. İl yapalım istiyoruz. Balıkesir sosyal hayatta gelişsin, yaşanılabilir bir il olsun. Burada yaşayanlar dışanya gitme ihtiyacı hissetmesin. Daha dünyanın her yerinden insanlar Balıkesir'e gelsinler. Marmara'ya gelsin. Topağaç. Saraylar, Çınarlıya gelsinler. Buralar değerli hale gelsin. İşte bunun için çalışıyoruz" dedi. 

MARMARA'YA MEZBAHANE 

Başkan Uğur. Ada halkına bir müjde daha verdi. Marmara İlçesinde büyük eksikliği olan mezbahanın Topağaç'a yapılacağını ve tüm ilçeye hizmet vereceğini müjdeleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur. "Marmara Adası artık mezbaha aramayacak, Topağaç'a bir modem mezbaha yapacağız. Hiçbir yerde kaçak kesim olmayacak, halkın sağlığı da tehlikeye atılmayacak" dedi. 

AVŞA'YA BÜYÜK PROJE 

Başkan Uğur, Büyükşehir Belediyesi BASKİ olarak Marmara'ya bağlı Avşa Adası'nda deniz suyundan içme suyu elde edilen tesisin kapasitesini artıracaklarını, daha önce 1 milyon lira harcama yapılarak kapasitesi büyütülen tesisle ilgili tekrar kapasiteyi artıracak bir çalışma yapacaklarını bildirdi. Avşa Adası'ndaki deniz suyundan içme suyu elde edilen tesisle alakalı olarak Dünya Bankası'ndan kredi beklendiği belirtildi. Başkan Uğur, "Dünya Bankası ile proje çalışmamız var, proje bedeli 35 milyon lira. bu proje tamamlandığında inşallah finansmanı da temin edeceğiz" dedi Başkan Uğur. büyükşehir büyük proje olduğunu, bu büyük projenin müellifi, sahibinin Recep Tayyip Erdoğan olduğunu vurguladı. Uğur, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak ehil ve işini bilen uzman bir kadro ile çalıştıklarını kaydetti. 

BÜYÜKŞEHİR'DEN MARMARA'YA HİZMET YAĞMURU.. SADECE BASKİ'NİN YATIRIMLARI 62 IVİLYON LİRANIN ÜZERİNDE 

Marmara Adası'nın enf azla önem verdikleri ilçelerden biri olduğunu hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur. sözlerini şöyle sürdürdü; "Adalar ulaşım imkânındaki yetersizlik yüzünden tam bir mahrumiyet bölgesiydi. Biz çalışmalanmızla Marmarayı mahrumiyet bölgesi olmaktan çıkaracağız dedik. Göreve gelir gelmez bu yetersizliği çözmek için Deniz taksi seferlerini başlattık. 30 Kişilik VIP deniz taksiler ile Avşa Adası Yiğitler"den Marmara Adası'na 30 dakikada. Erdek limanına 1 saat 30 dakika da ulaşım sağlanabilmektedir. Kış tarifesinde günde 1 kez düzenlenen Bado Avşa Adası, Erdek Marmara Adası sefer saatleri bu yaz sezonunda arttırılacak. Marmara Adalan turizm açısından önemli fırsattan barındınyor. Bizler Büyükşehir Belediyesi olarak bu konudaki potansiyeli harekete geçirmek, hatta bu potansiyeli arttırmak için projeler hazırlıyoruz. 

Marmara Adalar Belediye Başkanımız Süleyman Aksoy kardeşimle koordinasyon içinde bunun için çalışıyoruz. BASKİ Genel Müdürlüğümüz; Marmara İlçemizde merkezde 7, Kırsal Mahallede 4 olmak üzere toplam 46 personel ve 12 iş makinesi ile hizmet verilmektedir. Marmara İlçesinde: Bin 121 adet kırsal abone, 4 bin 611 adet merkez abone ve 4 bin 550 adet yazlık konut abonesi olmak üzere toplam 10 bin 282 abone mevcut. 5 Kırsal Mahallede 744 metre atıksu Bin 898 metre içmesuyu olmak üzere toplam 2 bin 192 metre altyapı çalışması yapılmıştır. 7 kırsal mahallede 25 içmesuyu deposu temizliği ve klorlaması yapıldı, Marmara İlçesi genelinde sadece bakım ve onarım olarak bugüne kadar yapılan harcamalar 2 milyon TL'dir. BASKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından: Marmara Saraylar Atıksu Arıtma Tesisi tamamlanarak 2015 Mayıs ayında yapılan törenle hizmete alınmıştır. Maliyeti 2 milyon TL'dir. Topağaç Mahallesi İçmesuyu, Kanalizasyon hatları ve Atıksu Arıtma Tesislerinin temelini 31 Temmuz 2015 tarihînde atmış olduğumuz iş kapsamında yapılan çalışmaların inşaat işleri tamamlanmıştır. Topağaç Mahallesi altyapı işi kapsamında yapılan çalışmalar; 7 Km Kanalizasyon hattı. 2 adet terfi merkezi, 6,6 km içmesuyu hattı, 300 m3'lük su deposu yapımı ve 3.000 Kişilik paket Atıksu Arıtma Tesisi yapılmıştır. İşin toplam maliyeti 4 milyon "TL'dir. Evsel bağlantıları yapılması işlemi devam etmektedir. Türkiye'de Belediyecilik anlamında deniz suyundan içmesuyu temin eden ve 20 bin kişi kapasiteli arıtma tesisi AVŞA'da yapılmıştır. Avşa deniz suyundan İçmesuyu Artıma Tesisi membran değişimi 1 milyon TL. Bu tesisin kapasite artırmı en kısa zamanda yapılacaktır. Avşa Kanalizasyon şebekesi ve Atıksu Arıtma Tesisi projeleri tamamlanmış olup. finansman temin çalışmalan devam ediyor. Proje Bedeli 35 Milyon TL'dir. Marmara İlçemizin kırsal Mahalleleri olan Çınarlı ve Ekinlik Adasında İçmesuyu temini için sondaj çalışmalarına yönelik Jeofizik çalışmalar devam etmektedir, şu anda temelini attığımız: Marmara Kanalizasyon Şebeke Hattı ve Atıksu Arıtma Tesisi işi kapsamında 32 km kanalizasyon hattı. 5 adet terfi merkezi ve 5 bin metre parsel bağlantısı yapılacaktır. Ayrıca yapılacak olan bu iş kapsamında 10 bin kişilik Marmara Atıksu Arıtma Tesisi ile 3 bin kişilik çınarlı Mahallesi paket atıksu arıtma tesisi yapılacaktır. İşin maliyeti 18 milyon TL'dir. Marmara Adasına BASKİ Genel Müdürlüğü olarak yapılacak yatırımların toplam tutan yaklaşık 62 Milyon TL'dir." Başkan Uğur, Marmara İlçesine Büyükşehir Belediyesi olarak diğer birimlere bağlı hizmetlerin de hızla devam ettiğini söyledi. Buna göre. Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı ile Fen İşleri Daiı e Başkanlığı tarafından Marmara İlçesinde; Gündoğdu, Avşa Angali Mevki, Avşa Yiğitler mahallesi. Avşa Belediyesi arkasındaki alana,Çınarlık, Ekinlik ve Saraylar Mahallelerine ve Avşa Adasındaki muhtelif dört alana, 635 bin TL bedelle toplam 11 adet park yapımı gerçekleştirildi. Yine 30 bin TL bedelle Saraylar, Ekinlik ve Çınarlık Mahallelerine. 3 takım Açık Alan Spor Aletleri kurulumu gerçekleştirildi. 

Saraylar Mahallesine 75 bin TL bedelle 1 adet Semt Spor Sahası yapıldı. Marmara Adası Liman içine bitki ekimi yapıldı. Bunlar için toplam 740 Bin TL harcama yapıldığı bildirildi. Başkan Uğur, "Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak bugün burada açılışını yaptığımız limandaki yolcu bekleme salonunun bulunduğu İskele Binası için 1 milyon 79 bin TL harcadık.Marmara Adasına yakışacak Modern bir bekleme salonu olan binanın dış cephesinde dünyaca ünlü Marmara Mermeri kullanıldı. Marmara Adası Dünyaca ünlü Mermerlerin çıkarıldığı zengin yataklara sahip, Bu Adalar için istihdam ve gelir açısından son derece önemli. Marmara Adası Saraylar'daki mermercilerimiz elektrik yetmediği için mermeri işlemeden satmak zorunda kalıyorlardı. Devlet imkânlarıyla Şimdi Erdek'ten elektrik geldi, bugün artık mermercilerimiz işlenmiş mermeri fayans olarak da ihraç edebiliyorlar. Bu da Ada ekonomisine ek katma değer sağlıyor. Tarım ve Hayvancılık konusunda neler yapılabilir, o konuda Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığımız çalışmalar yapıyor. Burada yetiştirilen hayvanlarımız mezbaha yokluğu yüzünden genelde Gönen ilçemize gidiyor, orada kesim yapılıyordu. Fizibilitesi tamamlanır tamamlanmaz buraya bir mezbaha yapımı için harekete geçeceğiz. Fen İşlerimiz adalardaki ulaşımı en üst seviyeye çıkartmak için çalışıyor. Mevcut yollarımızı daha kullanışlı hale getiriyor, yeni yollar yaparak ulaşımı daha rahat hale getiriyoruz. Beyaz Masamızın çalışanları tüm adalan karış karış, kapı kapı dolaşıyor. Sizlerle görüşüyorlar. Sizlerin dilek, talep, şikâyet ve önerilerinizi kayıt altına alıp. bizlere ulaştırıyor. Marmara ilçemiz için neler yapılabilir, neler isteniyor, beklentiler neler, tüm bunları tespit etmemizde bizlere kılavuz oluyorlar. Bizler. Balıkesir ve Balıkesirliler için. dur durak bilmeden, sizlerin desteğiyle, yol arkadaşlığıyla. ilk günkü aşk ve heyecanla, gece gündüz çalışıyoruz. Bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz. Marmara ilçemizi de, diğer ilçelerimiz gibi marka yapacağız inşallah,. Bunun için Süleyman Aksoy başkanımla beraber, elele verdik, durmaksızın çalışıyoruz. Bugün burada bu çalışmalarımızın semeresini görmek üzere toplandık. Burada toplu açılışını yaptığımız tesisler ve hizmetler benim için gurur verici. Bu duygularla, yapılan hizmetlerin. Marmara ilçemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi. 


Balıkesir Birlik



Bu haber Sabah'ta şöyle yer aldı:


Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Marmara Adası’nda birçok tesisin açılışını yaptı. Başkan Uğur, Marmara’yı da Balıkesir’in diğer ilçeleri gibi marka yapacaklarını dile getirdi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir'in ada ilçesi Marmara'da birçok tesisin hizmete verildiği toplu açılışlar yapıp, temel attı. Marmara Adalar Belediyesi'nde yerel yöneticiler ve ada halkının yoğun sevgi gösterisiyle karşılanan Başkan Uğur, Balıkesir'in diğer ilçeleri gibi Marmara'yı da marka yapacaklarını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Marmara ilçesinde, Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki olan BASKİ'nin Atıksu Arıtma ve Kanalizasyon inşaatının temelini attı. Ardından Marmara Adası İskele'de temeli kısa süre önce atılan ve ilçenin büyük bir sorununu ortadan kaldıran Yolcu Bekleme Salonu'nu hizmete açtı. Başkan Uğur, toplu açılışlarda yer alan Marmara Adası Halı Saha açılışı ile yapımı Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Marmara Adası Sahil Güvenlik Komutanlığı Hizmet Binasının açılışlarını gerçekleştirdi. Yine Marmara Adası Su Ürünleri Kooperatif Binası, Marmara Adası Şadırvan açılışı, Marmara Saraylar Mahallesi Çok Amaçlı Spor Tesisi ve Marmara Saraylar Mahallesi Çocuk Parkları'nın da açılışlarını yapıp bu tesisleri hizmete sokan Başkan Uğur, Marmara ilçesindeki hizmet ve yatırımların bundan sonra da süreceğini, yakın bir zamanda Topağaç Mahallesi'nde devam eden Atıksu Arıtma Paket Tesisi'nin de hizmete açılacağını söyledi.


TERÖRE LANET OKUDU

Toplu açılışlar öncesi düzenlenen törende konuşan Başkan Uğur, terörle mücadele kapsamında hayatlarını kaybeden tüm şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve Türk Milleti'ne başsağlığı diledi. Balıkesir'in çok geniş ve zengin bir coğrafyaya sahip olduğunu belirten Başkan Uğur, ulaşımda büyük bir devrimin gerçekleştiğini, çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü ifade etti. Balıkesir'i plakası gibi 10 numara bir il yapmak istediklerini, bunun için de gece gündüz çalıştıklarını söyleyen Başkan Uğur, "Yeni Türkiye'de önce millet sonra devlet, milletine hizmetkar olan bir devlet anlayışı var. Artık milletini korkutan bir ceberut devlet anlayışı yok. Biz de yerel yönetim olarak, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Marmara Belediyesi olarak sizlere hizmet için varız. Gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bütün araziyi dolaşıyor vatandaşlarımızla sosyal doku anketleri yapıyoruz. Burada yaşayanlar dışarıya gitme ihtiyacı hissetmesin. Daha dünyanın her yerinden insanlar Balıkesir'e gelsinler. Marmara'ya gelsin, Topağaç, Saraylar, Çınarlı'ya gelsinler. Buralar değerli hale gelsin. İşte bunun için çalışıyoruz" diye konuştu.


Sabah


Geri Dön