24 / 04 / 2024

Ahmet Ercan'dan Çukurova ve Hatay için deprem uyarısı!

Ahmet Ercan'dan Çukurova ve Hatay için deprem uyarısı!

Deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Kıbrıs'ta dün yaşanan 5 büyüklüğündeki deprem için de aylar önce uyarılarda bulunmuştu.



Deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Kıbrıs'ta dün yaşanan 5 büyüklüğündeki deprem için de aylar önce uyarılarda bulunmuştu. Sözcü'den Mustafa Sarıipek'in haberine göre; depremin yaşandığı dalma batma kuşağının bir ucunun İskenderun Körfezi'ne dayandığını dile getiren Ercan, "Gelecekte Çukurova ile Hatay'da gerginlik boşalmaları yaparsa şaşırtıcı olmaz" dedi.

Ercan, aylar önce Antalya açıklarında meydana gelen deprem sonrasında SÖZCÜ'ye yaptığı açıklamada, “Kıbrıs Dalma-Batma Kuşağı, aşağı yukarı 700 kilometreye kadar etkili. Bu bölgede 5 üzerinde deprem bekliyorum” diye konuşmuştu.

ÇUKUROVA VE HATAY’A DİKKAT ÇEKTİ

Dün saat 17:27’de, Kıbrıs’ta yaşanan depremi Prof. Dr. Ercan, şu şekilde değerlendirdi:

-İçinde varsıl doğal gaz yatakları olan, güneyinde Mısır ile Nil Çatalağzı yelpaze çökelleri bulunan Afrika kabuğu, yılda 4 ile 5 santimetre hızla Kıbrıs yayı boyunca, Kıbrıs adasının altına dalarken, Kıbrıs’ı toslarken, germiş, dalan dilim üzerinde 51 kilometre derinde deprem oldu.

-Dalmanın başladığı yer Güney Kıbrıs kıyılarından 50 ile 75 kilometre güneyde olup, Larnaka depremi onun izdüşümünde yer alıyor.

-Larnaka izdüşüm yeridir. Bu dalma batma kuşağının bir ucunun İskenderun Körfezi olmasından dolayı gelecekte Çukurova ile Hatay’da gerginlik boşalmaları yaparsa şaşırtıcı olmaz. Kıbrıs’ta deprem olacağını daha önce duyurmuştum.

Ahmet Ercan: İzmir'de 5.7 ile 6 arasında beklenen artçı deprem henüz olmadı!

 


Geri Dön