24 / 04 / 2024

Ahmet Ercan'dan İstanbul depremi değerlendirmesi!

Ahmet Ercan'dan İstanbul depremi değerlendirmesi!

Deprem Bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, İstanbul depremine ilişkin açıklamalarıyla dikkat çekiyor. Ercan, dün meydana gelen sarsıntıyla ilgili de açıklamalarda bulundu.



İstanbul'da dün bir sarsıntı yaşandı. Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Kandilli Rasathanesi'nden depreme ilişkin yapılan açıklamada, sarsıntının büyüklüğünün 4.2, merkez üssünün de Sultanbeyli olduğunu açıkladı. Saat 15:07'de meydana gelen sarsıntının İstanbul'un Avrupa ve Anadolu yakasında bulunan pek çok ilçede hissedildiği belirtildi.

Deprem Bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, İstanbul depremine ilişkin açıklamalarıyla dikkat çekiyor. Ercan, dün meydana gelen sarsıntıyla ilgili de açıklamalarda bulundu. Ercan, şu ifadeleri kullandı:

Ahmet Ercan dan İstanbul depremi değerlendirmesi!

"YEREL BİR GERGİNLİK BOŞALMASI"

"İstanbul Kartalda M3,9 büyüklüğünde gelip geçici bir depremcik oluştu. Deprem, büyük deprem beklediğimiz ana kırık üzerinde gelişmedi. Yerel bir gerginlik boşalması. Büyük depremin ayak seleri falan değil. Ardından büyük deprem beklemiyorum. Öşürtmeli haberlere kulak asmayınız."

İstanbul Üniversitesi Kartal depremine ilişkin rapor hazırladı!

Kanal İstanbul, depremin şiddetini etkileyecek mi?


Geri Dön