18 / 04 / 2024

Ahmet Haluk Karabel: Niğde'nin kentsel dönüşümüne başladık!

Ahmet Haluk Karabel: Niğde'nin kentsel dönüşümüne başladık!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ahmet Haluk Karabel, kentsel dönüşüm projesi kapsamında Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ile 359 milyon liralık yatırıma imza attı....




Proje kapsamında, 3 bin 744 konut, 3 adet 32 derslikli ortaokul, 24 derslikli lise, 2 anaokulu, sağlık merkezi, 2 anfi tiyatro, alışveriş merkezi ile hertürlü sosyal donatı ve rekreasyon alanları gerçekleştirilecek.  


Niğde'de 4 bin 788 konut yaptıklarını anımsatan Karabel, "Bunların 3 bin 583'ünü tamamladık. Planlanan konutlarla birlikte 6 bin 134 konut rakamına ulaşacağız. Bu planlanan konutlarımız hariç Niğde'ye 359 milyon liralık yatırım gerçekleştirdik. Belediye başkanımızla bir protokol çerçevesinde Niğde'nin kentsel dönüşümüne de  başladık" diye konuştu.


Vali Kılıç ise  TOKİ  tarafından yürütülen projeleri birlikte izleme ve değerlendirme şansı bulduklarını, Niğde için çok faydalı ve hayırlı bir çalışma olduğunu söyledi.


Niğde'de yaşanan en önemli sorunların başında üniversite öğrencilerinin yurt sorunu geldiğini belirten Kılıç, TOKİ tarafından yapımı tamamlanan 500 kişi kapasiteli öğrenci yurduna pazartesi günü Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurdundan taşınmanın başlayacağını belirtti.


Ayrıca, basın mensupları Karabel'den konut sözü aldı.


AA


Geri Dön