19 / 04 / 2024

Ahmet Kalafat'tan Mahmutbey’de konut projesi açıklaması!

Ahmet Kalafat'tan Mahmutbey’de konut projesi açıklaması!

Nurtop A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Kalafat, Bağcılar’da bulunan arsa ile ilgili basında çıkan 'Mahmutbey’deki akaryakıt istasyonu projesi iptal' başlıklarla ilgili haberlere açıklama yaptı.



Nurtop A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Kalafat, 'Mahmutbey’deki akaryakıt istasyonu projesi iptal' başlıklarla ilgili söylentilere açıklamalarda bulundu. Kalafat, söz konusu düzenlemenin kişiye özel gerçekleştirilmediğini belirtti. 


Mahmutbey’deki akaryakıt istasyonu projesi iptal!


Nurtop A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Kalafat, açıklamalarında şu ifadelerde bulundu: “Bağcılar’da bulunan arsa 1991 yılından bu yana Nurtop Dış Ticaret A.Ş. mülkiyetindedir. Arsa İbrahim Çağlar’ın değil, Nurtop A.Ş.’nin bir malıdır. Söz konusu arsanın yol güzergahıyla ilgili, 8 yıl boyunca müteaddit kez plan değişiklikleri gerçekleştirilmiş, gelinen son noktada uygulanması mümkün olmayan bir hal almıştır. Maalesef ki her imar değişikliğinin haksız rant sağladığı yönünde yanlış bir algı vardır. Ancak sahibi olduğumuz, haberde bahsi geçen arsa için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırladığı yeni plan, önceki imar deği­şikliklerinden doğan bir hatanın, karmaşıklığın giderilmesinden başka şekilde değerlendirilebilecek bir konu değildir. Talebimiz tamamen yasalar çerçevesinde bakanlığa sunulmuştur.”



Sözcü 


Geri Dön