28 / 03 / 2024

Ahmet Tahsin Yamaner kimdir?

Ahmet Tahsin Yamaner kimdir?

Türkiye Seramik Federasyonu (SERFED) ve Seramik Kaplama Malzemeleri Üreticileri Derneği (SERKAP) Yönetim Kurulu Başkanı ve Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Başkan Yardımcısı Ahmet Tahsin Yamaner'i tanıyalım...



Türkiye Seramik Federasyonu (SERFED) ve Seramik Kaplama Malzemeleri Üreticileri Derneği (SERKAP) Yönetim Kurulu Başkanı ve Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Başkan Yardımcısı Ahmet Tahsin Yamaner, lisans eğitimini 1969 yılında Batı Almanya'da Fachhochschule für Keramik'te tamamladı. 


1971 yılında Eczacıbaşı Seramik bünyesinde Eczacıbaşı Topluluğu'na katıldı. 


1981 - 1982 yılları arasında Orta Anadolu Seramik A.£. Genel Müdürü, 1982 - 1988 yılları arasında Toprak Seramik A.Ş. Grup Genel Müdürü olarak görev yaptı. 


1988 yılında Yapı Grubu Koordinatör Yardımcısı olarak Eczacıbaşı Topluluğu'na dönen Yamaner, 1991-2009 yılları arasında VitrA Karo Genel Müdürlüğü görevini yürüttü. 


Halen Seramik Kaplama Malzemeleri Üreticileri Derneği Başkanlığı, Türkiye Seramik Federasyonu Başkanlığı ve Avrupa Seramik Üreticileri Federasyonu yönetim kurulu üyeliği görevlerini sürdüren Yamaner, Eczacıbaşı Yapı Grubu'nun ise hâlihazırda başkan yardımcılığına devam etmektedir. 



Şantiye 



Geri Dön