25 / 04 / 2024

Ahmet Haluk Karabel kimdir?

Ahmet Haluk Karabel kimdir?

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı olan Ahmet Haluk Karabel kimdir? Toplu Konut İdaresi Başkanı Ahmet Haluk Karabel'in eğitim ve iş hayatına dair merak ettikleriniz bu haberde...



Ahmet Haluk Karabel kimdir?

Ahmet Haluk Karabel, 1953  Ankara  Çankaya İlçesi doğumlu. 1981 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümünden mezun olan Ahmet Haluk Karabel şuan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı.


1978 yılında özel sektörde iş hayatına atılan Ahmet Haluk Karabel, 2003 yılına kadar özel sektördeki icra ettiği görevler arasında mimarlık, mühendislik ve müşavirlik şirketleri ile kamu sektöründe mimar, kontrol başmühendisi, kontrol amiri, şantiye şefi, proje yöneticisi ve üst düzey yöneticisi bulunuyor.


Ahmet Haluk Karabel, toplu konut projelerinde yöneticilik yapmaya 1988 yılında başladı. 1999 senesinde ise Yapı Denetim Uzmanlık Belgesi aldı.


Karabel, 1995–1999 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesinin konut şirketi olan İstanbul Konut İmar Plan Sanayi ve Ticaret A.Ş.’de (KİPTAŞ) kuruluşu ile birlikte Genel Müdür Yardımcısı olarak göreve başladı.


Metropol İmar A.Ş.’de ise 2000-2001 yılları arasında Genel Müdür Yardımcısı olan Ahmet Haluk Karabel, Ankara Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında ve Mamak’ta konut uygulamaları yaptı. Karabel, yine aynı yıllarda ayrıca özel sektör şirketlerde genel müdür olarak çalıştı.


Toki Başkanı Ahmet Haluk Karabel..

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na (TOKİ) 2003 yılında Başkan Yardımcısı olarak atanan ve sonra Emlak Konut GYO A.Ş.’de Genel Müdür vekili olarak çalışmaya başlayan Ahmet Haluk Karabel, dönemin  TOKİ  Başkanı Erdoğan Bayraktar’ın AK Parti’den Trabzon Milletvekili ve Çevre ve Şehircilik Bakanı olmasının ardından 15 Temmuz 2011 tarihinde ise TOKİ Başkanı olarak atandı.  



TOKİ 20 stadyum ve 10 bin kişilik kapalı spor salonu inşa edecek!
Yeni başbakanlık binası Selçuklu mimarisinin izlerini taşıyacak!
Ahmet Haluk Karabel: 10,5 yılda 100 milyar TL yatırım yaptık!
Ahmet Haluk Karabel: 2023'e kadar hedefimiz 1 milyon konut üretmek!


Geri Dön