19 / 04 / 2024

Ahmet Uğur: Balıkesir'i cazibe merkezi yapmak istiyoruz!

Ahmet Uğur: Balıkesir'i cazibe merkezi yapmak istiyoruz!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un katılımı ile Sındırgı’da BASKİ’nin 16 milyon 200 bin TL değerindeki yatırımlarının temeli atıldı.




Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un katılımı ile Sındırgı’da BASKİ’nin 16 milyon 200 bin TL değerindeki İçme Suyu, Kanalizasyon Şebeke Hattı ve Atıksu Arıtma Tesisi temel atma töreni ve İtfaiye Grup Amirliği ile Mobil Mezbaha açılışları gerçekleştirildi. İlk olarak Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) tarafından yapılacak olan İçme Suyu, Kanalizasyon Şebeke Hattı ve Atıksu Arıtma Tesisinin temel atma törenini düzenlendi. 25.000 kişi tesis kapasiteli, 10.000 metre uzunluğunda kanalizasyon şebeke hattı inşaatına sahip tesisin temel ama töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

BAŞKAN UĞUR’A TEŞEKKÜR ETTİLER

BASKİ Genel Müdürü Mustafa Bayram temel atma töreninde yaptığı açış konuşmasında tesis hakkında bilgiler verdi. BASKİ’nin yatırımları hakkında da davetlileri bilgilendiren Bayram, kurumun yatırımlarına Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un girişimleri ile hızlı bir şekilde devam ettiğini söyledi. Bayram’ın ardından Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş bir konuşma yaparak Başkan Uğur’a ilçeye verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. Son olarak ise Büyükşehir Belediye Başkanı kürsüye çıkarak katılımcılara hitap etti.

BAŞKAN UĞUR: “BALIKESİR’İ 20 İLÇESİ İLE CAZİBE MERKEZİ YAPALIM İSTİYORUZ”

Büyükşehir ile birlikte güzel çalışmalar yapıldığına dikkat çeken Başkan Uğur, Sındırgı Belediyesi bütçesinin 30 milyon olduğunu hatırlattı. Büyükşehir olarak Sındırgı’ya ilçe belediyesi bütçesi kadar Büyükşehir’in yatırım yaptığın ifade eden Başkan Uğur, “Sındırgımızı güzelleştirmek ve daha yaşanılabilir bir kent yapmak için, marka şehir yapmak için uğraşıyoruz. Sındırgı Yağcıbedir halısı ile dünyada ün yaptı. Biz de tüm gelen misafirlere Yağcıbedir halısı hediye ediyoruz. Sındırgı’ya termal olarak da marka yapalım istiyoruz. Avrupa’dan gelenleri ve yerli turistleri yalnızca Ayvalık'a, Bandırma’ya değil, Sındırgı’ya Bigadiç’e ve Kepsut’a da götürelim. Balıkesir merkezde de güzel yatırımlarımız var. Balıkesir’i 20 ilçesi ile beraber cazibe merkezi yapalım istiyoruz” şeklinde konuştu.

SINDIRGI’YA YATIRIMLAR DEVAM EDECEK

BASKİ’nin Balıkesir’de güzel hizmetler yaptığını belirten Başkan Uğur sözlerini şöyle sürdürdü: “Şu anda Bigadiç, Sındırgı, Savaştepe, Susurluk ve Kepsut’un bütün kanalizasyonları Simav çayına akıyor, oradan Susurluk havzasından Marmara Denizi’ne gidiyor. Bigadiç’te arıtma tesisi başladı. Sındırgı’da bugün temelini atacağız. Susurluk bir ay içerisinde ihalesi yapılacak. Kepsut’ta zaten arıtma tesisi vardı eksiklerini tamamlıyoruz. İstiyoruz ki Simav Çayı temiz aksın. Orada insanlar rahat balık tutsun, çevremiz kirlenmesin. Bunun yanında Fen İşlerimiz. Sındırgı’da dokunmadığımız yol kalmamış. Sıcak asfaltı, sati kaplaması, menfezler. Yüzlerce kilometre yol yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Bizim Ayvalık’ta, Dursunbey’de, Bandırma’da , Kepsut’ta, Bigadiç’te, her tarafta ne kadar imkanımız varsa bütün dairlerimiz Balıkesirlilerin emrine amade.”

BAŞKAN UĞUR’DAN REFERANDUM ÇAĞRISI

16 Nisan’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı Sistemi halk oylamasına değinen Başkan Uğur, 1960 ihtilalinden itibaren, bir çok darbeyi muhtıra ve e-muhtıra gördüğünü ifade etti. Cumhurbaşkanları ve Başbakanlar arasında yaşanan ihtilaflar nedeniyle Türkiye’nin bir çok krizler yaşadığını belirten Uğur, “Çok partili siyasi hayata 1950 yılında geçtik. 50 yılından 2017 yılına 66-67 yıl geçmiş. Eğer 5 yılda bir seçim olsaydı şimdiye kadar 19. Hükümet olurdu. Halbuki 65. Hükümet. Düşünün her seçim olduğunda hükümet programı, güven oylaması, bütçeler, bütçe oylaması. 65 hükümetin yalnızca güven oylaması bile zaman alıyor. 1987’de milletvekiliydim. Rahmetli Özal Cumhurbaşkanı oldu. Akbulut Başbakan oldu. Aralarında Irak meselesinde birçok ihtilaf oluştu. Mesut Yılmaz Başbakan oldu. Yılmaz ile Özal anlaşamadı. Ne kararname çıkar, ne vali tayin edilir, ne emniyet müdürü atanır. Daire müdürü bile tayini yapılamıyordu. Türkiye hızlı hareket edemiyor, Türkiye’nin sıkıntısı bu. Bürokrasiden sıkıntılı. Türkiye’nin çabuk büyüyüp gelişmesi için hızlı hareket etmesi lazım. Onun için Cumhurbaşkanlığı sistemi Türkiye için elzem. İnşallah 16 Nisan’da koalisyonun olmadığı, istikrarın kesintiye uğramadığı bir Türkiye olacak” dedi.

Başkan Uğur’un konuşmalarının ardından müteahhit firma yetkilisinden temeli atılan tesisin bu yıl içerisinde bitirilmesi için söz alan Başkan Uğur’a Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş tarafından Yağcıbedir halısı hediye edildi. Törenler okunan duanın ardından temel atma töreninin gerçekleştirilmesi ile sona erdi.

İTFAİYE GRUP AMİRLİĞİ AÇILDI

Başkan Uğur daha sonra Sındırgı’da yapımı tamamlanan İtfaiye Grup Amirliği hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi. Açılış töreninde konuşan Başkan Uğur, Balıkesir’de 34 merkezde itfaiye müfrezesi olduğunu ve hepsinin tam teçhizatlı olduğunu ifade etti. Sındırgı’daki amirlikte kurtarma aracı olduğunu söyleyen başkan Uğur, “Bu araç 20 ilçemizde var. Buradaki yatırımımız 2.5 milyon lira. İstiyoruz ki biz Allah yangın göstertmesin, itfaiyenin de eksikliğini göstermesin. Herhangi bir yangın anında tüm personel eğitimli. Aynı zamanda gönüllü itfaiyecilik var. Sındırgı’nın 63 kırsal mahallesinde yangın söndürme tankeri var. 7 tanesinde yok. İnşallah buraya 7 tane daha vereceğiz. Bunlar kırsal mahallelerde yangınlara ilk müdahaleleri yapacak” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Uğur, yetkililerden itfaiye araç ve teçhizatları hakkında bilgi aldı.

MOBİL MEZBAHA HİZMETE ALINDI

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Sındırgı’ya kurulan Mobil Mezbaha için de açılış töreni düzenlendi. Açılış töreninde konuşan Başkan Uğur, insanların sağlıklı et yemeleri için mezbahası olmayan ilçelere mobil mezbahalar kurduklarını belirtti. Kaçak et kesim yapanları da uyaran Başkan Uğur, bu tür girişimlerin yapılmamasını söyledi. Konuşmaların ardından Mobil Mezbaha’nın kurdelesi duaların ardından kesildi. Mezbahada ilk hayvan kesimi de yapıldı.

Başkan Uğur’un Sındırgı’da katıldığı temel atma ve açılış etkinliklerine Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, BASKİ Genel Müdürü Mustafa Bayram, Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri ve daire başkanlarının yanı sıra vatandaşlar katıldı.



Balıkesir Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön