23 / 04 / 2024

Ahmet Vefik Alp: Kadıköy Metrosu'na şapka çıkarıyorum!

 Ahmet Vefik Alp: Kadıköy Metrosu'na şapka çıkarıyorum!

Ahmet Vefik Alp kimi zaman eleştirdiği Çevre, Şehircilik ve Bayındırlık çalışmalarını bu kez alkışladı. Kadıköy Metrosu'na 'Şapo' dedi



Hükümet ve yerel yönetimlerimizin Çevre, Şehircilik ve Bayındırlık çalışmalarını mesleğim icabı zaman zaman eleştiriyorum, Sn Başbakan’ımızın da dediği gibi bazen acımasızca vuruyorum. Ancak yeri ve zamanı geldiğinde de yapılan doğru işleri de alkışlamasını biliyorum. Daha önce kaleme aldığım birçok yerde yayınlanan ‘Alkışlar Başbakan’a’ başlıklı yazım bu methiyelerimden bir tanesidir.

Bugün de ‘Kadıköy Metrosu’na ‘Şapo’ diyorum.

Fransızların bu deyimi artık global bir slogan haline geldi. Bende Fransız Lisesinde eğitim almış bir kardeşiniz olarak ‘Şapo’ deyimini hemen kaptım.

Şapo Fransızca da ‘chapeau’ olarak yazılır. Şapka demektir.

Kısaca ‘Şapo’ derseniz bu ‘ben bu işi takdir ediyor ve şapkamı çıkarıyorum’ demiş olursunuz.

Bendeniz de bir Kadıköylü olarak Kadıköy Metromuz için ‘Şapo’ diyorum.

Diğer bir deyişle Sn. Başbakan ve Belediye Başkanıma bu doğru ve başarılı projeleri nedeniyle şapka çıkarıyorum.

Bir de küçük notum var. Sn. Başbakan’ım, Büyük Başkan’ım şu tarihi yarımada görüntüsünü, yine Fransızca tabiriyle siluetini (silhouette) bir kez daha yaralamak üzere yükselmekte olan Haliç Metro Köprüsünü yüksek ayaklarını henüz yapmadılarsa rayların altına alsalar o zaman yalnız şapkamı değil metro köprüsünün üstüne çıkıp bütün elbiselerimi çıkarırdım Istanbul için.

Söz..

 


Geri Dön