26 / 04 / 2024

Ahmet Zenbilci: Sarıçam'ı daha iyi yerlere getireceğiz!

Ahmet Zenbilci: Sarıçam'ı daha iyi yerlere getireceğiz!

5 yıl da Sarıçam İlçe Belediye Başkanlığı yapan AK Parti Sarıçam Belediye Başkan Adayı Ahmet Zenbilci. yeniden baskım seçildiği takdirde yoluna aynı kadro ile kaldıkları yerden devam edeceklerini kaydetti.



5 yıl Sofulu Belde Belediye Başkanlığı. 5 yıl da Sarıçam İlçe Belediye Başkanlığı yapan AK Parti Sarıçam Belediye Başkan Adayı Ahmet Zenbilci. yeniden baskım seçildiği takdirde yoluna aynı kadro ile kaldıkları yerden devam edeceklerini kaydedip. "Ancak biz değil de başka bir arkadaşım, kazanırsa, En az 6 ay kadro kurmakla meşgul olacak. Her şey sil baştan yapılacak ve bu Sarıçam'ın 5 yıl geriye gitmesine neden olacak. Bu seçimi kazanırken Büyükşehiri de birlikle kazanacağız. Çünkü belediyecilik hizmetinde Büyükşchirin desteği yoksa hizmetinizin de bir anlamı yoktur" dedi. 

Ahmet Zenbilci. yaptığımız keyifli Röportajda sorularımıza ise içtenlikle yanıt verdi. 


Sayın Zenbilci. kac yıldır siyasetle uğraşıyorsunuz? 

Aktif olarak 2(KV4'de AK Parti den Sarıçam Belediye Başkan adayı olarak siyasete girdim. Ancak ailede siyasetle uğraşan büyüklerimiz olduğu için kuçuk yaştan beri aktif olmasam bile siyasetin içindeyim. 


Sarıçam için bugüne kadar yapılanlar nelerdir? 

Sarıçam. 2(X)8'de çıkan bir kanunla 6 beldenin belediyesinin birletmesi ile ilçe oldu. En önemli çalışmamız belediyenin kurumsallaşmasına dönük çalışmaydı. 

İlk 6 avdık sure içinde 6 belediyeyi tek Mediye haline getirdik. Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğümüze 10 adet çöp toplama ve nakil araçlarını alarak temizlik hizmetlerini düzenli hale getirdik. Daha sonra ilçemize bağlı 30 mahallenin tamamının en büyük sorunu yol ve park gibi temel belediyecilik hizmetleriydi, bu anlamda önemli hizmetler yaptık. Sarıçam Belediyesi olarak 5 vıl içinde bir milyon 250 bin metrekare aslalt yol. bir milyon metrekare kilitli paıke taş yollar yaptık. 

En büyük projemiz hizmet binasıydı. 

Belediyemizin hizmet binasını tamamladık. 

Adana nın en güzel mimari özellikteki projesini hayata geçirdik. Yavuz Sultan Selim Mahallesi ne Kapalı Semt Pazarını vatandaşlarımızın A hizmetine sunduk. Ayrıca 30 adet yeni parkın yanı sıra 60 civarında parkın da bakım onarım ve yenilenmesini yaptık. 9 adet park ve basketbol sahasını da SODLLS desteği ile tamamladık. Çevre düzenlemesi ve yürüyüş volu yaptık. Bu teknik belediyecilik olarak yapılanlardır, öte yandan, öksüz ve yetimlere dönük "Sançamlı Benimde Elimi Tut" projesi kapsamında uyuşturucu ile mücadeleye dönük çalışmalar, yeni doğan bebekler için "Hoşgeldin Bebek" projesi "Okullar Hayal Bulsun", "Yaşam Boyu Spor" gibi Milli Eğitim Bakanlığı'nın yürüttüğü projelere destek vererek, gençlerin, bayanların ve çocukların spor yapmalarına donuk çalışmalar gerçekleştirdik. Yine yaşlıların evlerini ziyaret ederek, onların sağlık muayenelerini gerçekleürdik. Ayrıca yöre ve tanıtım amaçlı. THY Yüreğir Şubesi ile birlikte Fun Fly (Model Uçak) yarışları, Enduro motosiklet yarışları, dağ bisiklet yarışları, satranç turnuvası gibi etkinliklere imza attık. Halk konseri, bahar şöleni gibi larklı kültürel etkinlikleri de zaman zaman düzenledik. 


Yeniden seçildiğini takdirde projelerini nelerdir? 

Yeniden seçilmemiz halinde 1 Nisan da tekrar kaldığımız yerden yolumuza devam edeceğiz.

Çünkü Sarıçam ı tanıyoruz. Eksikliklerimizi ve neler yapmamız gerektiğini biliyoruz. Bunun için kadromuz kurulu. 30 Mart 2014'de tekrar belediye balkanı seçilmemiz halinde başta kadınlara dönük mahalle semt konaklan yapacağız ve burada dikiş nakıştan, yemekçiliğe. el sanatlarından, mefruşata kadar bir çok alanda eğitim ve çalışmalar yapmalarını sağlayacağız. 

Çocukların tiyatro gibi birçok sanal dallarında eğitim almalarını sağlayacağız. 

Yaşlı kimseler için evde bakım hizmetlerini yaygınlaştıracağız. Engelliler için Koordinasyon Merkezi kuracağız. Çocuklar için masal kahramanlannın figürlerinin bulunduğu bir park kuracağız. 

Madde bağımlılannın tedavi ve topluma kazandırılmaları, meslek halkımızın genel kültürüne hizmet noklasında çalışmalara destek verdik. 

Yörük Türkmen Şöleni. Varsak Şöleni. 

Balkan Türklerinin hıdrellez ve aşure etkinliklerine ve Müftülüğün Kullu Doğum Haftası etkinliklerine katkı sağladık. Belediye olarak ata sporumuza hizmet amacıyla Sançam Karakucak Güreş Festivalini organize ettik. Bu arada tüm okullarımızın etkinlikleri ile okullann bahçe düzenlemelerine katkı sağladık. Son iki yıldan beri Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikle veli şenliği ve öğretmenler günü programları yaptık. Sportif Kadınlara bir yaşam merkezi kuracağız. 

Burada sportif, sanatsal, kültürel ve sosyal faaliyetlerini sürdürecekler. Gençlere dönük çok amaçlı spor sahaları yapacağız. Kapalı semt pazarlarını yaygınlaştıracağız. 

Emeklilerimizin torunları ile hoşça vakit geçirebileceği dede-torun lokali kuracağız. 

Her mahalleye basketbol sahası yapacağız. 

Ayrıca tüm kültür ve sanal etkinliklerinin gerçekleşeceği, okur ve yazarın lxıluşacağı kültür merkezi projemiz var. Çok amaçlı salon (tiyatro ve sinema, konferans, panel, toplantı), örnek, modern, site merkezler inşa edeceğiz. Bu proje ile yatırımların ve kentsel gelişimin önünü açacağız. 


Çok genç yasta belediye başkanı oldunuz, hu size belediyecilik ve siyaset açısından ne kazandırdı? 

2004'de belde belediye başkanı seçildim. Başkanlığını yaptığım belde, tabiri yerinde Lse bizimle birlikte gelişti ve büyüdü. Sançam önce 6 belde belediyesinin birleşmesiyle ilçe oldu.

.Ardından 30 mahalleli bu ilçe. yeni büyükşehir belediye kanunu ile 36 köyünde mahalleye dönüşmesi ile 66 mahalleli ve 138 bin nüfuslu bir ilçe oldu. Ben bundan 10 vıl önce 30 bin nüfuslu beldenin belediye ba$kamydım. Şimdi 138 bin nüfuslu ilçenin belediye başkanıyım ve tekrar partim beni aday gösterdi. Bu ilçe nüfus olarak şehircilik olarak gelişirken bizde tecrübe olarak ve yaş olarak büyüyor ve bilgi birikimiz artıyor, lleriki yıllarda bu gelişen ilçe. kentin ekonomik olarak ta kalkınmasını sağlayacaktır. Bundan sonraki başkanlığımız bu yönde olacak. 


Yönetim anlayışınızı okurlarımızla paylaşır mısınız? 

Seçildiği görevi bir ilçenin emaneti sayarak, bu ilçenin gelecek kuşaklara aktarılması için bütün gayretimizi ortaya koyuyoruz.Bu aşkla ve sevgiyle çalışıyoruz. "Takım çalışmasını ön planda tutuyoruz Kamudan gelmenin etkisi ve devlet terbiyesi ile yetişmiş olduğumuzdan, yıllarca yönetici olarak çalışmanın getirdiği bilgi birikimi ile ben değil biz merkezli çalışarak, takım ruhu ile başarının mümkün olacağına inanıyoruz. Halkın yanında, onlarla birlikte onlann sesi oluyoruz Siyaseti hak rızası ve halk için yapıyoruz Onlarla ağlayıp, onlarla, gülüyoruz. Bütün bunları yapabilmek için geldiğimiz yeri biliyor ve unutmuyoruz


Sancam'da halkın içinde oluyorsunuz. Bu size ne kazandırıyor? 

Sarıçam da haberdar olduğum takdirde tiim düğün, nişan ve cenazelerde bulunmaya gayret ediyorum. Düğüne gitmekle kalmıyorum aynı zamanda çok savada nikah da kıyıyorum. Hatta sonları nikah memurunun kıydığı nikahın neredeyse yansına yakınını kıyıyonımdur. 'Türkiye'de bu yönü ile en çok nikah kıyan belediye başkanları arasında sayılırım. Bunun da genç bir belediye başkanı olarak, genç insanlarla birlikle olmanın, ailelerle birlikle birada bulunmanın siyasette önemli bir faktör olduğunu düşünüyorum. Bunları siyaset için yapmıyoruz ancak insanlar nikahın belediye başkanı tarafından kıyılmasından mutlu oluyor ve bu önemli anı hiç unutmuyorlar. 


Sançam yatırıma açık bir ilçe hu konu hakkında ki düşünceleriniz neler? 

Sançam'a yatırımcı çekmek için önce Büyükşehir Belediyesince hazırlanan tüm imar planlannın uygulamaya girmesi gerekiyor. Bu planlar uygulamaya girdikten sonra tüm yatınmalan ilçemize davet edeceğiz Burada yatınm yapmaları için gerekirse bire bir davet yapacağız. Başta müteahhitlik hizmetleri, üniversite öğrencilerine dönük öğrenci vurtlan. 

büyük alışveriş merkezi, Organize Sanayi Bölgesine yatınm gibi önemli yatırım hizmetlerinin önü açık. 


İlçenin yapılaşması konusunda düşüncelerinizi alabilir miyiz? 

ilçemizde yapılaşma bundan önce hep yatav olarak gelişiyordu. Yeni imar planlannda dikey yapılaşmanın da önünü açtık. Bazı bölgelerde villa tipi dubleks konutlar yapılacak. Bazı bölgelerde yüksek katlı binalar yapılacak. Bazı bölgelerde küçük sanayi sitesi gibi. küçük esnafın faaliyetleri için iş alanlan olarak planladık. 


Son olarak gündemdeki olaylar sizce Ak Parti oylanın lıangi yönde etkiler? 

Şuana kadar olaylardan dolaya bize olan teveccühte bir azalma yok bilakis, artış var. Bu da gösteriyor ki son siyasi gelişmeler ve 17 Aralık operasyonu AK Parti nin oy oranını olumlu yönde etkileyeceğine inanıyorum. 




Posta Çukurova Gap / Burcu Bebekli


Geri Dön