28 / 03 / 2024

sarıçam imar planı

sarıçam imar planı

Adananın merkez ilçelerinden Sarıçam'da 350 hektarlık alanın 1/5 binlik plan değişikliği kapsamında tarlalara bile imar verildi.

Bilal Uludağ: Yeni imar yolları açıyoruz!

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, gelişen ve her geçen gün biraz da büyüyen ilçelerinde imar planına uygun belirlenen yerlerde yeni imar yol açma çalışmalarının hızla devam ettiğini belirtti.

Adana Sarıçam'da imar uygulaması iptal mi edildi?

Adana'nın Sarıçam ilçesi Suluca-Dağcı bölgesindeki arsa satışlarının, belediye içerisindeki bazı memurların spekülasyonu olduğu, bölgede 2012 yılında yapılan imar uygulamasının, Adana 2. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildiği ortaya çıktı.

Cumali Yakan: Sarıçam'da imar planları değişecek!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sarıçam Belediye Başkan Adayı Cumali Yakan, Sarıçam'da yüzde 40 oy oranıyla seçimi kazanacaklarını söyledi. Cumali Yakan Sarıçam' da imar planları değişecek dedi...

Ahmet Zenbilci: Sarıçam'ı daha iyi yerlere getireceğiz!

5 yıl da Sarıçam İlçe Belediye Başkanlığı yapan AK Parti Sarıçam Belediye Başkan Adayı Ahmet Zenbilci. yeniden baskım seçildiği takdirde yoluna aynı kadro ile kaldıkları yerden devam edeceklerini kaydetti.

Antalya Sarısu Plajı'nın imar planı meclis gündeminde!

Antalya Sarısu Plajı'nın imar planı meclis gündemine taşındı. CHP'li Arı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kilyos'ta imar planı değiştirilen arsaya CHP'den dava!

CHP, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın eski başbakanlardan Tansu Çiller'in oğlunun yönetiminde olduğu şirkete ait Sarıyer Kilyos'taki 30 dönüm arazi için yaptığı ayrıcalıklı imar planının iptali için dava açmaya hazırlanıyor.

Sarıyer Belediyesi, Doğuş GYO Maslak imar planı davasında temyize gitti!

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın açtığı Sarıyer İlçesi, Maslak ve Çevresi 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğinin yürütmenin durdurulması ve iptali davasısında Sarıyer Belediyesi temyiz yoluna başvurdu...

Sarıyer 3 ada 37-38-39 parsellerin imar planı tadilatı askıda!

Sarıyer ilçesi, 3 ada, 37, 38, 39 parseller ile bir kısım tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 2 Ekim 2019 tasdik tarihli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

TOKİ 100 bin sosyal konut Adana Sarıçam Akkuyu 2020 başvuruları!

TOKİ 100 bin sosyal konut Adana Sarıçam Akkuyu 2020 başvuruları ile ilgili detaylar haberimizde yer alıyor. TOKİ 100 bin sosyal konut Adana Sarıçam Akkuyu 2020 fiyatları ne kadar? İşte Adana 2020 TOKİ ödeme planı...

Ayazağa itiraz 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

Sarıyer İlçesi, Ayazağa Mahallesi, 7242 ada, 41 parselin bir kısmına ilişkin itiraz 1/1000 ölçekli 24 Ocak 2019 tasdik tarihli uygulama imar planı askıda...

Zekeriyaköy-Uskumruköy imar planı askıya çıktı!

İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Zekeriyaköy Mahallesi, F22D01C4A paftada yer alan tescil dışı alanın 3094 metrekarelik kısmındaki İdari Hizmet Alanının (Karakol) yapılaşma koşullarının düzenlenmesine ilişkin 1/5000 ölçekli Zekeriyaköy-Uskumruköy imar planı askıya çıktı.

TOKİ Adana Sarıçam 2019 projesi 24 soruda tüm detaylarıyla!

TOKİ Adana Sarıçam 2019 nerede?TOKİ Adana Sarıçam 2019 fiyatları ne kadar? TOKİ Adana Sarıçam 2019 ödeme planı nasıl? TOKİ Adana Sarıçam 2019 kura çekilişi ne zaman? TOKİ Adana Sarıçam 2019 başvuruları ne zaman? İşte TOKİ Adana Sarıçam 2019 projesi 24 soruda tüm detaylarıyla...

Sarıyer İstinye Mahallesi koruma amaçlı nazım imar planı tadilatı askıda!

Sarıyer İlçesi, İstinye Mahallesi, 387 ada, 72 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli koruma amaçlı nazım imar planı tadilatı bugün askıya çıkarıldı...

Zekeriyaköy ve Sofa deresine ait ıslah projesi imar planı askıda!

Sarıyer Zekeriyaköy (Küçükkavak) Ve Yan Kolu Uskumru (Sofa) Deresine Ait Islah projesine yönelik imar planı askıya çıktı..

Ayazağa Revizyon Nazım İmar Planı Tadilatı askıya çıktı!

Sarıyer Ayazağa Revizyon Nazım İmar Planı Sınır Değişikliğine ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı bugün askıya çıkarıldı..

Sarıyer'de imar planı değişikliği!

İBB Meclisi, Sarıyer ilçesi İstinye Mahallesi'ndeki arazinin imar planını "Sarıyer Geri Görünüm ve Etkileme Bölgesi Koruma Amaçlı Nazım İmar Planları"na göre değiştirdi.

Maslak Ayazağa Kavşak Uygulama Projesi imar planı askıya çıktı!

Sarıyer İlçesi, Maslak Ayazağa Caddesi - Hadım Karayolu Caddesi Kesişimi Kavşak Uygulama Projesine ilişkin imar planı askıda...

sarıçam imar planı Haberi

sarıçam imar planı

Adananın merkez ilçelerinden Sarıçamda 350 hektarlık alanın 1/5 binlik plan değişikliği kapsamında tarlalara bile imar verildi. 


ARSA TOPLAMIŞLAR

TOKİ ile uydukent anlaşması yapılırken 150 hektarlık bir alan ise dönümü bin TL'den kamulaştırıldı. İddialara göre imar planı değişikliği öncesinde dönümü ise 20 ile 80 TL arasında değişen fiyatlardan arsa toplandı. 


SORU İŞARETLERİ

Çoğunluğu tarla olan alandaki imar planı değişikliğinin ardından kentsel dönüşüm kapsamında TOKİ ile uydu kent anlaşması sağlanırken, TOKİ'nin kamulaştırma isine girmediği halde burada kamulaştırma yapılması ise soru işaretlerine neden oldu? 



CEVAP BEKLENİYOR

İşte bu rant iddiaları üzerine soruyoruz:

Kamulaştırma bağlantılarını kim yaptı? 
Arsaları kim ya da kimler ucuza kapattı? 
Buradan kimlere rant sağlandı? 
Sarıçam'da ki arsa vetarla sahipleri kandırıldı mı? 
Eğer amaç kentsel dönüşüm ise aciliyeti olan E-5 altı ve diğeren eski mahallelerden neden başlanmadı? 
Bu kapsamda afet riski en...