28 / 03 / 2024

Ahşap evler, Türkiye'de yeni bir konut dönemini başlattı

Ahşap evler, Türkiye'de yeni bir konut dönemini başlattı

Konut açığını karşılamak üzere dar gelirli vatandaşlara hitap eden, çok uygun taksitlerle ödenebilen ve gecekondu problemine çözüm getiren ahşap evler, Türkiye'de yepyeni bir konut dönemini başlattı.



Amerika'da son dönemde geliştirilen en önemli projelerden biri sayılan depreme dayanıklı ahşap evler, Türkiye'de de kendi pazarını yarattı. RB Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Başhelvacı, ahşap evlerin deprem, yangın, sel gibi doğal afetlere karşı dayanıklı olmasının yanı sıra mimari açıdan da son derece estetik bir görünüme sahip olduğunu belirtti.

Konut açığını karşılamak üzere dar gelirli vatandaşlara hitap eden, çok uygun taksitlerle ödenebilen ve gecekondu problemine çözüm getiren ahşap evler, Türkiye'de yepyeni bir konut dönemini başlattı. Ev sahibi olmak isteyen dar gelirli vatandaşlar depreme ve yangına dayanıklı son teknoloji ile üretilen ve çok uygun ödeme seçenekleri sunan bu evler için konut firmalarının kapısını aşındırıyor.

KISA VADEDE UYGUN TAKSİTLERLE AHşžAP EV

Amerika'da son dönemde geliştirilen en önemli projelerden biri sayılan depreme dayanıklı ahşap evler, Türkiye'de de kendi pazarını yarattı. Tüm Türkiye'de dalga dalga yayılan ahşap modası, özellikle dar gelirli vatandaşların da uygun taksitler ve kısa vadelerle ev sahibi olabilmesinin yolunu açtı.

RB Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Başhelvacı, ahşap evlerin deprem, yangın, sel gibi doğal afetlere karşı dayanıklı olmasının yanı sıra mimari açıdan da son derece estetik bir görünüme sahip olduğunu belirtti. Ahşap evlerin, Türkiye'de geldiği ilk andan itibaren büyük talep patlaması yaşadığını ifade eden Başhelvacı, 'Tüm dünyada doğal afetlerin yıkıcı etkileri ile birlikte depreme dayanıklı ahşap yapı projeleri ön plana çıktı. Bu gelişmeleri herkes gibi biz de takip ettik ve Türkiye'deki konut açığının geçici çözümlerle giderildiğini fark ettik. Biz de piyasayı takip eden bir inşaat firması olarak Türk tipi ahşap evleri üreterek pazara sunduk. Tahminimizden çok daha fazla bir taleple karşı karşıyayız. Giderek artan talebe bakarak Türkiye'de yepyeni bir konut anlayışını başlattı diyebiliriz' dedi.

2 MİLYON GECEKONDU AHşžAP EVLE TEMİZLENEBİLİR

çevre dostu, depreme dayanıklı ve sağlam olmasının yanı sıra, son teknoloji ile üretilmiş hafif çelikten inşa edilen Türk tipi ahşap evlerin özellikle dar gelirli vatandaşlar için üretildiğinin altını çizen Başhelvacı, Türkiye'de yaklaşık 2 milyon gecekondu olduğunu belirtti. Başhelvacı, 'İstanbul, İzmir,  Ankara  ve Adana'nın gecekondulardan temizlenmesi gerek. Burada yaşamak zorunda kalan dar gelirli vatandaşlarımızın kendi rızaları ile çağdaş evlerde oturmasını sağlayacak projeler üretmek şart. Bu evleri yaratırken hedefimiz gecekondularla gayrı kanuni çözüm getirilen konut açığını sağlıklı konut üreterek ortadan kaldırmaktı. Ancak dar gelirliler kadar orta ve üst gelir grubundaki kişiler de son teknoloji malzemelerle üretilmiş bu evleri çok sevdi' diye konuştu.

Gecekondudan çıkanların, uygun fiyatlara ev sahibi olmak isteyenlerin, kısa tatiller için hafta sonu evi isteyenlerin montajı kolay, depreme dayanıklı, izolasyon malzemesi ile üretilen bu evlere sahip olmak için kapılarını aşındırdıklarını dile getiren Başhelvacı, 'Türkiye'de hemen hemen her bölgeye toplu konutlar yapılsa da bu talep bize konut açığının hala karşılanamadığını gösteriyor. Bu ihtiyaçtan doğan ahşap evler dar gelirli vatandaşlar kadar 2. ya da 3. eve sahip olmak isteyen vatandaşlar için de sağlam bir yatırım olmasıyla da alıcıları cezbediyor' dedi.

'20 YIL SONRA TÜM YAPILAR DOĞAL MALZEMELERDEN OLUşžACAK'

Türkiye'de son yıllarda tek katlıdan dubleks ve triplekse kadar hafif çelik ve prefabrik evlerin büyük ilgi gördüğünün altını çizen Başhelvacı, ahşap yapılara olan ilginin insanların doğaya olan özleminden kaynaklandığını ve 20 yıl sonra tüm yapıların doğal malzemelerden yapılacağını öngördüklerini belirtti. Hazır villa sektöründeki gelişmelerin ilgiyle izlendiğini dile getiren Başhelvacı, 'Ahşap evler Türkiye'de yeni bir konut dönemi başlattı. Sektör bir süre sonra giderek artan talebe cevap veremez hale gelecek. Evi olan olmayan herkesin en az bir tane ahşap evi olacak' dedi.
Sabah Emlak


Geri Dön