28 / 03 / 2024

Aile Bakanlığı bu kadar ödeme yapacak! Ama son tarihten hemen önce hıphızlı başvuru yapın

 Aile Bakanlığı bu kadar ödeme yapacak! Ama son tarihten hemen önce hıphızlı başvuru yapın

Aile Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine yönelik ödemeler devam ediyor. Bakanlık tarafından devam eden çocuk yardımını alabilmek için bir tarih var. O tarihe kadar mutlaka başvuru yapmanız gerekiyor.



Konu ile ilgili olarak bu destekten yararlanmak için bazı şartların karşılanması gerekiyor. Bakanlık tarafından aranan şartlar  kapsamında kimlerin bu destekten yararlanabileceği ise şöyle belirtildi:

– Destek almaları halinde aile veya yakınlarına verilebilecek sosyal kurumlarda bakılan çocuklar.

– Bakım tedbir kararlıyken yaş sınırını tamamlamalarından dolayı, iş ve mesleki eğitim veya öğretime devam edilmesi sırasındaki yaş sınırı nedeniyle sosyal kurumlardan veya bakım ailelerinden ayrılan veya iş ve meslek sahibi olamayan ve kendilerini zor durumda bulan gençler.

– Olağanüstü bir afet, doğal afet, hastalık veya kaza sonucu zarar görenlerin, kendilerinin ve aile üyelerinin temel ihtiyaçlarını belirli bir süre içinde karşılayamayacak durumda olanların çocukları ile hayati tehlikeyle karşı karşıya kalan kişilerin çocukları.

Başvurular Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetleri Yönetmeliği çerçevesinde değerlendirildiği ifade edildi. Ayrıca inceleme sonucunda uygun bulunan vatandaşlara ödemelerin yapılacağı ifade edildi.


Geri Dön