26 / 04 / 2024

Aile Bakanlığı'ndan Mayıs 2023 destek müjdesi! 'Aile Destek Programı' gibi 1.250 TL değil 1.648 TL ve 3.090 TL yatıyor!

Aile Bakanlığı'ndan Mayıs 2023 destek müjdesi! 'Aile Destek Programı' gibi 1.250 TL değil 1.648 TL ve 3.090 TL yatıyor!

Aile Bakanlığı'ndan son dakika destek müjdesi geldi. Hesaplara 1.648 TL ve 3.090 TL para yatıyor! Hemen bakın, aman kaçırmayın... İşte ayrıntılar...



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemeleri, çocukların eğitimi için önemli bir kaynak sağlamaktadır. Bu ödemeler, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve üniversite gibi farklı eğitim seviyelerindeki öğrencilere yönelik farklı miktarlarda yapılmaktadır. Ancak, SED başvurusu yapabilmek için belirli şartları karşılamak gerekmektedir.

Başvuru şartları arasında, bakım tedbiri kararı olan çocukların ailesiyle bir araya gelebilmesi, ekonomik nedenlerle destek alamayan çocukların muhtaç duruma düşmesi, bakım tedbiri kararı olan ancak ailesi tarafından bakılabilen çocuklara destek sağlanması, bakım tedbiri olan ancak yaş nedeniyle kurumdan ayrılan ve destek almayan çocukların muhtaç duruma düşmeleri halinde yardım yapılması, felaket, afet, hastalık veya kaza sonucu bir süre kendini ve ailesini geçindiremeyen veya hayati tehlike oluşturan bir ameliyatı olan veya vefat eden kişilerin çocuklarına ödemeler yapılmaktadır.


Geri Dön