20 / 04 / 2024

Aile Bakanlığı'ndan sürpriz karar! Ani bir değişiklikle ödenecek paraya zam yapıldı

Aile Bakanlığı'ndan sürpriz karar! Ani bir değişiklikle ödenecek paraya zam yapıldı

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara ödenen yardım miktarlarıyla ilgili bomba bir karar geldi. Aile Bakanlığı vatandaşlara ödeyeceği parayı zamlı ödeyecek.



Önceki yıllarda 415-1.150 TL arasında olan doğalgaz destek ödemeleri, yapılan son güncelleme ile bu yıl en az 900 TL, en fazla 2.500 TL olacağı paylaşıldı ve yardım paketine ev sahiplerinin yanı sıra kiracıların da başvuru yapabileceği 311 bin hanenin bu yardımdan faydalandığını, bu yıl yapılan yeni düzenlemeler ile daha fala vatandaşa destek ödemesinden yararlanacağı aktarıldı.

Ev sahibi ve kiracıların başvuru yapabileceği doğalgaz yardımı başvuruları e-Devlet üzerinden ve bulunduğunuz il veya ilçede ki SYDV şubeleri aracılığıyla yapıldığı paylaşılırken destekten faydalanmak isteyen vatandaşların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, doğalgaz alt yapısı olan il ilçelerde ikamet ediyor olması, ikamet ettiği yerde ön ödemeli ya da faturalı sayaca bağlı bir doğalgaz aboneliği olması, mesken abone grubunda olması gerektiği vurgulandı.

Başvuru için e-Devlet sisteminde “Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti” yazmanız ve çıkan ilk sonuca tıklamanız gerektiği paylaşılırken bu sayfada karşınıza çıkan adımları takip ederek başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.


Geri Dön