19 / 03 / 2024

Aile konutu şerhi başvurusu nasıl yapılır?

Aile konutu şerhi başvurusu nasıl yapılır?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında aile konutu şerhini kaleme aldı. Aile konutu şerhi başvurusu nasıl yapılır? Nasıl konulur?



Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında aile konutu şerhini kaleme aldı. Feride Hilal İmal'e bir okuyucusu "Aile konutu şerhi nedir? Nasıl koydurabilirim?" sorusunu sordu. Peki aile konutu şerhi başvurusu nasıl yapılır? Nasıl konulur? İşte İmal'in okuyucusunun o sorusuna verdiği yanıt...

Aile konutu şerhi başvurusu nasıl yapılır?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen aile konutu eşlerin çocuklarıyla birlikte oturmak için beraber seçtikleri, hayatlarını sürdürdükleri, herkes tarafından bilinen ve belirlenebilen yerleşim yeri olarak tanımlanır.

Herkes tarafından bilinen aile konutu barınma ihtiyacını karşılayan, aileyi bir arada ve ayakta tutan ekonomik değerinin dışında manevi değeri de olan bir gayrimenkul olarak tanımlanır. Aile konutu şerhiyle aile konutu şeklinde kullanılan gayrimenkule ilişkin kira sözleşmesi ya da mülkiyet hakkı malik ya da taraf olmayan eşin rızası olmadığı sürece devredilemez ve konut üzerinde bulunan haklar sınırlanamaz. Aile konutu şerhi için eşlerden bir tanesi ya da her ikisinin ilgili tapu müdürlüğüne gitmesi gerekiyor. Merkezi nüfus idaresi sisteminden ya da nüfus müdürlüğünden alınan yerleşim yeri belgesi ile medeni hali gösterir nüfus kayıt örneği aranır.

Aile konutu için tapuya şerh nasıl konur?


Geri Dön