25 / 04 / 2024

Airbnb'nin pazar payı yüzde 20'e yükseldi!

Airbnb'nin pazar payı yüzde 20'e yükseldi!

Dünyanın en çok kullanılan online ev paylaşım, seyahat ve konaklama uygulaması Airbnb’nin ABD’de pazar payı seviyesi yüzde 20’ye yükseldi.



Dünyanın en çok kullanılan online ev paylaşım, seyahat ve konaklama uygulaması Airbnb, ABD konaklama sektöründeki pazar payı yüzde 20 arttı.

Hürriyet Gazetesi'nden yer alan habere göre; kredi ve banka kartlarında yapılan harcamaları araştıran Second Measure şirketinin açıkladığı verilere göre, Amerikalıların Airbnb üzerinden yaptıkları harcama miktarı pazar payı yüzde 20'ye yükseldi.

Online rezervasyon şirketi Expedia'nın sahibi olduğu ve Airbnb'nin rakibi olan HomeAway'in pazar payı ise yüzde 11 oldu.

Second Measure'ın verilerine göre, Airbnb'nin gelirleri 2018 yılında bir önceki yıla göre yüzde 30 artış gösterek yaklaşık 3 milyar dolara ulaştı. Gelecek yıl borsada halka açılması planlanan şirketin piyasa değeri şu anda 38 milyar dolara ulaştı.

Airbnb'nin California, New York ve Florida gibi kıyı eyaletlerden elde ettiği gelirin payı ise yüzde 50'lerden yüzde 30'lara düştü.

Airbnb konut paylaşım ve ev kiralama şeklinde organize olan ana faaliyet alanının yanına, 2018'de butik otelleri de eklemişti. Şirket Mart 2019'da ise son dakika otel odası kiralama web sitesi HotelTonight'ı da satın alarak klasik otel piyasasında yer aldı.


Geri Dön