27 / 04 / 2024

Airbus Çorlu'da yatırım için Türkiye'ye geliyor!

Airbus Çorlu'da yatırım için Türkiye'ye geliyor!

Airbus'ın mekanik ve elektronik parça üreten iştiraki, Şahinler Holding'in Çorlu'da sahibi olduğu Avrupa Serbest Bölgesi'nde yatırım yapma karan aldı,10 bin metrekare üzerinde yer alan Airbus'un iştiraki mekanik ve elektronik uçak parçalan üretecek.




Airbus'ın mekanik ve elektronik parça üreten iştiraki, Şahinler Holding'in Çorlu'da sahibi olduğu Avrupa Serbest Bölgesi'nde (ASB) yatırım yapma kararı aldı. 


Airbus, en son THYye 117 uçak satmak için anlaşma yapmıştı.Nisandaki törene katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da Airbus CEO'su Fabrice Bregier'a yatırım çağrısı yaparak "Burada uçak yapalım kardeşim. Buraya güzelce gelin, tam bir işbirliği, alışveriş değil. 


Türkiye'ye park edin" demişti. 

"Bu uçağı kaçırmayın" diyen Yıldınm'a CEO Fabrice Bregier "Ne yapabiliriz, bir bakalım" yanıtım vermişti. 

Aradan geçen 3 aylık süreç sonunda Airbus, Şahinler Holding'in sahibi olduğu ASB'den 10 bin metrekarelik bir arsa satın aldı. Arsa üzerine yapılacak yatırımın temelleri Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın katılımıyla önümüzdeki aylarda atılacak. Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, Airbus'la birlikte bu yıl sonuna kadar ASB'de 5 yeni firmanın yatırım yapacağını söyledi. Beş firma temel atacakŞahin "Airbus, mekanik ve elektronik aksam üretecek. Bunun dışında makine, alimunyum, ambalaj ve sakız şekerleme üretimi yapan 5 firma da yıl sonuna kadar temel atmış olacak. 


Yatırımların toplam büyüklüğü 55 bin metrekareyi bulacak" dedi. 

ASB'nin geçen yıl 2.3 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşarak serbest bölgeler sıralamasında 4'üncülüğe yükseldiğini dile getiren Şahin 'Yılsonuna kadar ticaret hacmi 3 milyar doları bulacak" diye konuştu.Capacityin sahibi Uzay İnşaat, Beyazlar İnşaat ve ismi henüz açıklanmayan başka bir inşaat firması ile konsorsiyum yapan Şahinler Beylikdüzü'nde dev bir kompleksi hayata geçiriyor. 1.200 konut ve rezidansın bulunacağı projede ayrıca alışveriş caddeleri de olacak. 


VVestSideİstanbul isimli projenin toplam yatırım maliyetinin 1 milyar TL'yi bulması bekleniyor. 1 ay içinde lansmam yapılacak proje İstanbul'un en büyüklerinden biri olma özelliğine sahip. 


VVestSideİstanbul projesinin içinde bulunan otel dışmsa İstanbul'da 2 otel projesi daha olduğunu dile getiren Şahin, şöyle devam etti: "Beylikdüzü'nde bunun dışında TÜYAP Fuar Merkezi yakınında Marmaray'ı gören arsa üzerine de bir otelimiz olacak. Merter'deki holding binasını da 4 yıldızlı otele çevireceğiz. Toplam 1.500 yataklı 3 otel 150 müyon dolara mal olacak." (Haber Merkezi) 


Hürses


Geri Dön