25 / 04 / 2024

Akasya Acıbadem projesini ABD’li öğrenciler ziyaret etti!

Akasya Acıbadem projesini ABD’li öğrenciler ziyaret etti!

Amerika’nın Illinois Üniversitesi’nin yüksek lisans öğrencileri Anadolu yakasının en prestijli projesi Akasya Acıbadem’i ziyaret etti



Yüksek lisans programı kapsamında proje yönetim sistemlerini incelemek için Türkiye’den Akasya Acıbadem’i seçen öğrenciler, proje alanını gezerek yetkililerden bilgi aldı.


İnşaat mühendisliği alanında yüksek lisans yapan öğrencileri ile dünyanın farklı ülkelerindeki projeleri ziyaret ettiklerini dile getiren Illinois Üniversitesi Global İnşaat Yönetimi Direktörü Brend D. Young, çok etkileyici bir mimariye sahip olması ve The European Property Award 2012’de (Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri) 5 yıldız ile “Avrupa’nın en başarılı projesi” seçilmesinden dolayı Türkiye’den Akasya Acıbadem projesini seçtiklerini belirtti. 


Saf GYO tarafından 2009 yılında hayata geçirilen Akasya Acıbadem projensini, yerinde incelemek isteyen Amerika’nın Illinois Üniversitesi’nden öğrenci heyeti, inşası devam eden Akasya Rezidans Etabı’nı ve yaşamın başladığı Göl ve Koru Etapları’nı gezerek, proje mimarlarından bilgi aldılar. 


“Akasya’nın mimarisi çok etkileyici”


Türkiye’de Akasya Acıbadem dışında  Marmaray  gibi büyük projeleri ziyaret edeceklerinden de söz eden Brend D. Young, “Uluslar arası alanda yapacağımız geziyi planlarken, Türkiye’deki bağlantılarımzdan gelen bilgileri eleyerek en büyük, en görkemli projeleri seçmeye çalıştık. Ziyaret edeceğimiz projelerin büyüklüğü ve yetkinliği bizim için çok önemliydi. Akasya Acıbadem’i incelediğimizde mimarisinden ve proje yönetiminden çok etkilendik. Öğrencilerimizin mutlaka görmesini istedik” dedi. Brend D. Young ayrıca, Akasya Acıbadem’in The European Property Award 2012’de (Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri) 5 yıldız ile “Avrupa’nın en başarılı projesi” seçilmesinin de karar vermelerinde önemli bir etken olduğunu sözlerine ekledi.  



Geri Dön