26 / 04 / 2024

Akasya ve Akbatı AVM'de düşen ciro miktarı kadar kira indirimi yapılacak!

Akasya ve Akbatı AVM'de düşen ciro miktarı kadar kira indirimi yapılacak!

Akiş GYO A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Gökşin Durusoy, Akasya ve Akbatı AVM'de düşen ciro miktarı kadar kira indirimi yapılacağını belirtti...



Alışveriş merkezleri kontrollü sosyal hayata geçiş kapsamında dün yeniden tam kapasite hizmete başladı. Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) A.Ş. çatısı altında faaliyette olan, Akasya ve Akbatı AVM mağazalarında çalışanlar kırmızı halıyla karşılandı.

Akiş GYO A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Gökşin Durusoy ile normale dönüş planlarını ve aldıkları tedbirlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Habertürk'te yer alan habere göre; Durusoy, mağaza kiralarına ilişkin de konuştu.

Akasya ve Akbatı AVM de düşen ciro miktarı kadar kira indirimi yapılacak!

'DÜŞEN CİRO KADAR KİRA İNDİRİMİ'

Durusoy, "Kiracılarımızın sektör sektör ayırıyoruz. Sektör bazında 2020 haziran ayı cirosuyla, 2019 haziran ayı cirosunu karşılaştırıp düşen ciro kadar kira düşüreceğimizi düşüreceğimizi söyledik. Burada bir tek şey var düşüreceğimiz maksimum oran yüzde 50. İnşallah o yeterli olur. Biz de neler olacağını bilmiyoruz iş hacmi nasıl olacak, ne kadar ciro olacak vs. Haziran sonunda, temmuz ayı için yeni verilerle daha sağlıklı bir şey yapacağız. Diyelim ki haziran beklediğimizden çok daha kötü gitti, kiracılar zorlanıyor o zaman yüzde 50'yi daha da artıracağız. Ya da iyi gittiğinde ona göre konuşacağız. Bu dönem kiracılarla iletişim konusunda en zorlandığımız konu haklı olarak onlar da önlerini görmek istiyor 2,3,4 aylık bir yıllık projeksiyonda değerlendirmek istiyor. Biz de sonuçta önümüzü görmüyoruz onun için adım adım gitmek lazım." dedi.

AVM'lerde pandemi öncesi ciro için temmuz ayı bekleniyor!


Geri Dön