29 / 03 / 2024

AVM'lerde pandemi öncesi ciro için temmuz ayı bekleniyor!

AVM'lerde pandemi öncesi ciro için temmuz ayı bekleniyor!

1 Haziran itibari ile AVM’ler, hazır giyim markaları, kafe ve restoranlar, spor salonları hizmete yeniden açıldı. 11 Mayıs tarih itibariyle yüzde 60'ı açılan AVM’lerde cironun yükselmesi için temmuz ayı bekleniyor.



1 Haziran itibari ile AVM’ler, hazır giyim markaları, kafe ve restoranlar, spor salonları hizmete yeniden açıldı. 11 Mayıs tarih itibariyle yüzde 60'ı açılan AVM’ler, pandemi öncesi ciroların yüzde 40’ına ulaşırken, markalarda ise bu oran yüzde 25 olarak açıklandı. 

AVM lerde pandemi öncesi ciro için temmuz ayı bekleniyor!

Dünya'da yer alan habere göre; Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği Başkanı Hüseyin Altaş, daha önce sokağa çıkma yasakları ve markaların tam olarak kapılarını açmaması nedeni ile cirolarda pandemi öncesine göre yüzde 40 seviyesinde seyrettiğini, kafe ve restoranların açılması ile birlikte bu oranda artış beklediklerini ancak oran konusunda ilk haftanın belirleyici olacağını ifade etti. 

AVM lerde pandemi öncesi ciro için temmuz ayı bekleniyor!

Markalar pandemi öncesinin yüzde 25’inde kaldı

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) üyesi 409 marka, 70 bine yakın şubesinin yüzde 14’ünü daha önce açmıştı. BMD Başkanı Sinan Öncel, hazırlıklarını tamamlayan diğer markaların da kapılarını açtığını ifade ederek, bundan sonraki süreç içerisinde gerek sosyal mesafe kuralı gerekse düşük talep nedeni ile cirolarda pandemiden önce rakamlara ulaşmanın zaman alacağını sözlerine ekledi. Öncel, daha önce açılış yapan BMD üyesi markaların hali hazırda pandemi öncesi cirolarının yüzde 25’ine ulaştığı bilgisini verdi.

Kapılarını dün itibari ile açan AVM’ler, sosyal mesafe, ateş ölçme, maske gibi uygulamalar ile ziyaretçi kabul etmeye başladı. Ancak ziyaretçi sayıları çoğu AVM’de pandemi öncesinin yüzde 20’si gibi oranlarda kaldı.

Dünyanın ilk AVM’si Kapalıçarşı 3 ay sonra törenle açıldı

Koronavirüs tedbirleri ile 24 Mart tarihinde geçici olarak kapatılan Tarihi Kapalıçarşı ve Mısır Çarşısı dün itibari ile yeniden hizmete açıldı. Açılışı yapılan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, daha önce salgın nedeniyle “Evde kal” dediklerini ancak artık işe güce dönme zamanı olduğunu ifade etti. Yerlikaya, “Üretim, hizmet sektörü, Kapalıçarşımız az sonra Mısır Çarşımız, AVM’lerimiz esnafımız, zanaatkarımız, sanayicimiz hepimiz kurallara riayet edeceğiz, birbirimizle yardımlaşacağız ama işimize döneceğiz. Bu üç aya yakın zamandır ekonomik olarak yavaşladık ancak yine bulunduğu yerden hızla kalkacak, sizlerin el birliğiyle yürek birliğiyle tekrar ekonomimizi dinamik hale getireceğiz” şeklinde konuştu. Vali Yerlikaya, her iki çarşıda da Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği tedbirlerin en üst seviyede uygulanacağını açıkladı. Törene, Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan, Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kurtulmuş ve çok sayıda esnaf katılım gösterdi.

Markalar pandemi öncesi ciro için temmuzu bekliyor

AYAYDIN HAREKETİ TEMMUZDA BEKLİYOR
Daha önce cadde mağazalarını, dün itibari ile de AVM mağazalarını hizmete açan Ayaydın & Miroglio Group’un Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ayaydın, geçen ay mağazalarının sokağa çıkma yasakları gibi nedenler ile 11 gün açık kaldığını, bu sürede de pandemi öncesi satışların yüzde 10’una ulaşabildiklerini açıkladı. 1 Hazirab sonrasında AVM mağazalarını açtıklarını söyleyen Ayaydın, “Biz zaten bir satış olmasını beklemiyorduk. Bu haftanın genelinde de beklemiyoruz. 1 Temmuz itibari ile işler yoluna girer diye bekliyoruz” dedi.

DEFACTO: ZİYARETÇİ SAYISI DÜŞTÜ SEPETTEKİ SAYI ARTTI
Mayıs ayının ilk haftası cadde mağazalarını hizmete açan DeFacto’da ise dün itibari ile AVM mağazalarının tamamı açıldı. DeFacto CEO’su İhsan Ateş, “Cadde mağazalarımız açıldığı hafta, geçen sene aynı dönemde elde edilen cironun yüzde 75’ini yakaladı. 11 Mayıs’ta açılan üstü açık AVM’lerdeki mağazalarımız, geçen yıl aynı dönemde ede edilen cirodan yüzde 5 eksik ciro yaptı. Biz ise neredeyse ikinci hafta geçen yılki ciromuzu yakaladık. Müşteri sayısı, bir başka ifadeyle trafik düştü ama sepetteki ürün sayısı arttı. Yüzde 50 müşteri azaldı ama gelen müşteri ürün satın alıyor. Gezmeye değil, ihtiyacını almaya geliyor. Hatta önceden bir müşteri 3 parça ürün alıyorsa şimdi 4-5 parça ürün alıyor” açıklamasında bulundu. 

LC WAİKİKİ: KONUŞMAK İÇİN ERKEN DÜŞÜŞ YÜZDE 25

LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, sokağa çıkma yasakları ve saat sınırlaması nedeni ile cirolarda yüzde 25-30 düşüş yaşandığını anlattı. Dün açılan mağazalar için konuşmanın erken olduğundan bahseden Küçük, pandeminin ardından rakamların ise en erken temmuz ayıyla beraber ortaya çıkacağını açıkladı. 

BMD: Ciro kirasına dönmeyen AVM'lerde mağaza açılışları riskli!

AVM'lerde yeni dönem! Ciro üzerinden kira alınacak!


Geri Dön