29 / 03 / 2024

AVM ciro koronavirüs etkisi

AVM ciro koronavirüs etkisi

Cadde mağazalarında yüzde 81 ve üzerinde ciro elde eden firmaların oranının temmuzda yüzde 29’dan yüzde 55’e ulaştığını söyleyen Sinan Öncel, “Caddelerdeki kadar hızlı olmamakla birlikte AVM’lerdeki mağazaların cirolarında da iyileşme var'' diye konuştu.

AVM'lerde pandemi öncesi ciro için temmuz ayı bekleniyor!

1 Haziran itibari ile AVM’ler, hazır giyim markaları, kafe ve restoranlar, spor salonları hizmete yeniden açıldı. 11 Mayıs tarih itibariyle yüzde 60'ı açılan AVM’lerde cironun yükselmesi için temmuz ayı bekleniyor.

Koronavirüs AVM sektörünü nasıl etkiledi?

Türkiye'nin önde gelen varlık yönetim şirketlerinden biri olan Esas Gayrimenkul CEO'su Cem Eric, Türkiye'de AVM sektörünün koronavirüs salgınından nasıl etkilendiğini açıkladı.

Tüketicilerin yarısı Koronavirüs sonrası cadde mağazalarını tercih edecek!

GfK araştırmasına göre, her 2 kişiden biri tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sona erdiğinde AVM içindeki mağazalar yerine cadde üzerindeki mağazalardan alışveriş yapacak.

VEGA AVM’lerde kiralara koronavirüs molası!

Türkiye'de faaliyet gösteren 6 VEGA AVM, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını süreci geçene kadar iş ortaklarından kira almıyor.

Koronavirüs salgınına karşı ekonomik önlemler içeren teklif yasalaştı!

Koronavirüs salgınına karşı ekonomik önlemler içeren teklif, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Rita Ora koronavirüs nedeniyle çiftlik kiraladı!

Ünlü şarkıcı Rita Ora, koronavirüs sebebiyle şehir merkezinden kaçarak bir çiftlik evi kiraladı...

Koronavirüs kapsamında yapılan kira düzenlemeleri yasalaştı! 

Koronavirüs salgınına karşı ekonomik önlemler içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Kanun teklifi kapsamında, iş yeri kiraları, hazine taşınmazlarının satışı, belediye taşınmazlarının kiralanmasına ilişkin düzenlemeler de yer alıyor...

ABD'de konut piyasası Koronavirüs etkisiyle Nisan'da zayıfladı!

 ABD'de konut piyasası endeksi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkisiyle Nisan ayında 30 değerine inerek Haziran 2012 tarihinden bu yana en düşük seviyeye geriledi. 

Koronavirüs önlemleri kapsamında yapılan kira düzenlemeleri TBMM'ye sunuldu!

Koronavirüs önlemleri kapsamında yapılan kira düzenlemeleri teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifinin görüşmeleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yapıldı. Tekliften, iş yeri kiralarından hazine taşınmazlarının kiralarına kadar birçok konuda kira önlemlerine yer verildi...

Konut sektörü koronavirüs sonrası hareketlenecek!

TÜİK tarafından açıklanan Mart 2020 konut satış istatistikleri sonrasında sektör temsilcileri konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, konut sektörünün koronavirüs sonrasında hareketleneceğini ifade etti...

Almanya'da çalışan inşaat işçilerinin koronavirüs isyanı!

Almanya'ya götürüldüğü iddia edilen inşaat işçileri, bazı arkadaşlarının Koronavirüs’e yakalandığını söyleyerek, “Bizi burada öldürecekler” dedi.

Koronavirüs kira sözleşmelerini nasıl etkileyecek?

Koronavirüs (Covid-19) tüm hızıyla dünyada ve ülkemizde gündem olarak yerini korumaya devam ederken kira sözleşmelerine etkileri de oldukça merak ediliyor. Peki koronavirüs kira sözleşmelerini nasıl etkileyecek?

Koronavirüs sonrası Alanya'da emlak talebi artacak! 

Maremot Gayrimenkul sahibi Murat Kayacan, "Yabancılar Alanya’dan vazgeçmiş değil. Tam tersine yurt dışından Alanya’ya talebin arttığını gördük" dedi. Alanya'da sektör temsilcileri, koronavirüs ile oluşan durumu değerlendirdiler...

Koronavirüs döneminde alınacak kira önlemleri için teklif TBMM'ye sunuldu!

Koronavirüs döneminde alınacak kira önlemleri TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifinde, iş yeri kiraları ve hazine taşınmazlarının satışı hakkında da önlemler yer alıyor...

AVM ciro koronavirüs etkisi Haberi

AVM ciro koronavirüs etkisi

Türkiye’nin önde gelen markalarını çatısı altında bulunduran Birleşmiş Markalar Derneği (BMD), üyeleri arasında yaptığı anket çalışmaları ile perakende sektörünün nabzını tutuyor.  BMD’nin temmuz ayı anket sonuçlarında cadde mağazalarının cirolarında hazirana göre hızlı bir artış yaşanırken, AVM mağazalarının ciroları da toparlanıyor. Haziranda BMD üyelerinin yüzde 29’u cadde mağazalarında yüzde 81 ve üzeri ciro elde edebilirken bu oran temmuzda yüzde 55’e ulaştı. AVM mağazalarında yüzde 81’in üzerinde ciro elde eden BMD üyelerinin oranı ise yüzde 7’den yüzde 38’e çıktı. 

BMD Başkanı Sinan Öncel, temmuz ayı anketini dernek çatısı altında yer alan 416 markadan 300’ünü bünyesini kapsayan 53’ü hazır giyim, 24’ü ayakkabı olmak üzere toplam 115 üye firmanın katılımı ile yaptıklarını açıkladı. Markaların özellikle cadde mağazalarının cirolarında temmuz ayında bayram ve tatilin de etkisi ile...