26 / 04 / 2024

Koronavirüs Zekeriyaköy'deki eşyalı kiralık villalara talebi artırdı! 

Koronavirüs Zekeriyaköy'deki eşyalı kiralık villalara talebi artırdı! 

Koronavirüs salgınının Türkiye'de de etkisini göstermesi üzerine ve en çok vakanın İstanbul'da görüldüğünün açıklanması üzerine, İstanbul'da yaşayan birçok vatandaş sakin bölgelerdeki evlere gözlerini çevirdi. Bu süreçte Sarıyer Zekeriyaköy'deki eşyalı kiralık villalara talep arttı...



Koronavirüs (Kovis-19) salgınıyla beraber birçok vatandaş kalabalığın olmadığı sakin bölgelerde eşyalık kiralık ev aramaya ve kiralamaya başladı. Sarıyer Zekeriyaköy'de son bir ayda çok sayıda eşyalı villa tarzı ev kiralanırken, ev sayısının az olduğu fakat talebin her geçen gün arttığına dikkat çekiliyor.

Sözcü'de yer alan habere göre; Kovid-19 salgınıyla mücadele sürerken İstanbul’un farklı ilçelerinde yaşayan bazı vatandaşlar kalabalığın olmadığı bölgelerde yaşamak için harekete geçti. 

Özellikle evde kal çağrıları sonrası evinden çalışan ve kendini izole etmek isteyen pek çok kişi sakin bölgelerde eşyalı ev kiralamaya başladı. İstanbul’da sakin bölgelerin ilk sırasında, Sarıyer Zekeriyaköy bulunuyor. 

Koronavirüs Zekeriyaköy deki eşyalı kiralık villalara talebi artırdı! 

Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının açıklandığı 11 Mart’tan bu yana birçok vatandaş Sarıyer Zekeriyaköy’de eşyalı villa tarzında ev kiraladı. Ev sayısının az olduğu ancak talebin yüksek olduğunda dikkat çekilirken, kira fiyatları 5 bin ile 30 bin lira arasında değişiklik gösteriyor.

Koronavirüs Zekeriyaköy deki eşyalı kiralık villalara talebi artırdı! 

“MİNİMUM BİR YILLIK KİRALAMA SÖZ KONUSU”

Kovis-19 salgını sonrasında ev kiralamada artışın yaşandığını kaydeden gayrimenkul danışmanı Sedat Ünal, şöyle konuştu:

"Bu kısa dönem içerisinde birçok emlakçı ev veriyor. Genellikle gelen müşteriler eşyalı ev istiyorlar.

Üç veya altı aylık ev kiralamamız olmadığı için minimum bir yıllık kiralama söz konusu. Bu corona virüsü bir, iki, üç veya altı ay sürecek mi, önümüzü göremediğimiz için şimdi insanlar bir yıllık buraya gelip bu hayatı yaşamak istiyor.

Bunu yaşadıktan sonra da burada ev satın alabilirler. Zekeriyaköy’de burada yaşayan kişiler evini bırakıp güneye gidiyorlar. Onlar da kendilerine göre izole hayatlarını orada yaşıyorlar.

İşte o zaman eşyalı evler meydana çıkıyor. Yoksa kimse burada otururken kendi evini eşyalı olarak vermiyor. Eşyalı ev sayısı az. Hem havuzlu hem site içerisinde ev bulmak daha zor. Ama müşteri istiyor. Böyle evler var mı? Evet var. Sayısı az. Talep fazla. Talep fazla olunca da fiyat yüksek oluyor. Müşteriler kiraların yüksek olmasından rahatsız."

KİRALAR 5 BİN İLE 30 BİN TL ARASINDA 

Ev kiralamak için farklı ilçelerden arayan vatandaşların olduğunu belirten gayrimenkul danışmanı Sedat Ünal, "Genellikle Florya, Halkalı, Nişantaşı, Ataşehir gibi yerlerden gelenler, arayanlar oluyor.

Havuzlu, site içerisinde eşyalı bir ev isteniyorsa kiralar 15 bin TL ile 20 bin TL arasında değişiyor. Bazı lüks evler var. Onlar 30 bin TL’ye kadar çıkabiliyor. Site içerisinde bahçeli, havuzu olmayan evler 5 bin TL ile 10 bin TL arasında kiralanıyor" diye konuştu. 

TALEP ÇOK FAZLA

Uzun zamandır Zekeriyaköy’de yaşayan Mikail Yağcı, "Koronavirüs öncesi kiralarda bir düşüş vardı. Bu dönemde çok fazla talep var. Burası çok rahat. Kimse yok. Kurallara da uymaya çalışıyoruz. Son dönemde bir artış var" değerlendirmelerinde bulundu.

Melahat Yağcı, "Burada bazı evler yazlık gibi kullanılıyor. Son dönemde birçoğunun dolduğunu öğreniyoruz. Şehirden buraya oturmaya gelen komşularımız var" şeklinde konuştu.

Koronavirüs sonrası şehirden köye kaçış başladı! 

Korona emlak alışkanlıklarını da değiştirdi!

Koronavirüs müstakil bahçeli villalara ilgiyi artırdı!


Geri Dön