16 / 04 / 2024

Otel fiyatları uçtu, kiralık ev gözde oldu!

Otel fiyatları uçtu, kiralık ev gözde oldu!

Otel fiyatlarındaki fahiş artış kiralık konuta talebi artırdı. Tatilcinin yeni trendi kiralık konut oldu. Günlük kiralık fiyatları yüzde 50 artsa da otele göre fiyat avantajı sunuyor.



Tatilcinin yeni trendi kiralık konut oldu. Otel fiyatlarındaki fahiş artış kiralık eve yaradı. Günlük kiralık fiyatları yüzde 50 artsa da otele göre fiyat avantajı sunmaya devam ediyor. Takvim Gazetesi'nden Özlem Kamer Tercanlı'nın haberine göre; 6 kişilik evlerin Temmuz ayında ünlüğü Marmaris’te 350-700, Fethiye’de 180-400, Didim’de 200-400 lira arasında değişti. Havuzlu villalar ise 500 ile 2 bin lira arasında değişiklik gösteriyor.

FETHİYE FIRSATI

Yüzde 26.5 artış ile geçen yıl konaklamada lider olan kiralık konutların, bu yıl yükselişini daha da artırması planlanıyor. Konut kiraları geçen yıla oranla yüzde 50'lere varan oranlarda artsa da, otel ve pansiyonlara göre fiyat avantajı sunuyor. Günlük ve aylık kiralık evlerin fiyatları; oda sayısına, konforuna, konumuna ve tarihe göre değişiyor. Fethiye hem kiralık daire hem villa fiyatlarının uygunluğu ile tatilcilerin yine gözdesi olacak. Marmaris ise sahilin en pahalı ilçesi olarak öne çıkıyor.

TURİST KİRALIK EV TATİLİNİ SEVDİ

Kiralık evler, en çok artış gösteren konaklama türü oldu ve yabancıların Türkiye'de kalış süresi de uzadı. Geçen yıl yabancı turistlerin konaklama süresi önceki yıla göre yüzde 46'lık arttı. 2018'de kiralık villa ve evlerde konaklayan turistlerin geceleme süresi ise yüzde 29 artış kaydederek 5.3 milyon oldu.

Otel fiyatları uçtu, kiralık ev gözde oldu!

Yüksek otel fiyatları, tatilciyi kiralık konuta yöneltti. Yerli ve yabancı tatilciler böylece hem daha az harcıyor hem de ev konforu yaşıyor..

Yazlık almak mı yoksa kiralamak mı daha avantajlı?


Geri Dön