25 / 04 / 2024

Kiralık ev fiyatları en çok hangi illerde arttı?

Kiralık ev fiyatları en çok hangi illerde arttı?

Kovid-19 salgını ile beraber yaşam şartları değişmeye başladı. Yeni normal hayatla beraber kısıtlamalar kalktı, okullar ve üniversiteler de açılış tarihi Eylül olarak açıklandı. Üniversite öğrencileri şimdiden kiralık konut aramaya başladı. Kiralık ev fiyatları uçtu.



Kovid-19 salgını ile beraber yaşam şartları değişmeye başladı. Yeni normal hayatla beraber kısıtlamalar kalktı, okullar ve üniversiteler de açılış tarihi Eylül olarak açıklandı. Üniversite öğrencileri şimdiden kiralık konut aramaya başladı. Öğrencilerin yoğun olduğu şehirler içerisinde senelik kira artış oranı yüzde 5 ile yüzde 28 arasında yükseldi. En yüksek artışın kaydeildiği  Adana  ve Tekirdağ’da kiralar son bir senede yüzde 28, son 1 ayda ise yüzde 2 yükseldi.

 Kiralık ev fiyatları en çok hangi illerde arttı?

Endeksacom Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Okulların açılış hazırlıklarına başladığını ve üniversite öğrencilerinin de kiralık konut aradığını dile getiren Görkem Öğüt, "Bu kapsamda başta İstanbul olmak üzere, İzmir, Ankara, Eskişehir, Bursa, Antalya, Trabzon, Aydın, Konya, Adana, Edirne, Muğla, Sakarya gibi illerde Endeksa verilerine göre yıllık kira artış oranı yüzde 5 ile yüzde 28 arasında artış gösterdi. Kiraların en çok artış gösterdiği iller ise Adana ve Tekirdağ oldu. Adana ve Tekirdağ’da kiralar son bir yılda yüzde 28, son 1 ayda ise yüzde 2 artış gösterdi. Adana’da ortalama metrekare kira 11,81 TL, ortalama kira bin 311 TL. Tekirdağ’da ise ortalama metrekare kira 10,97 TL, ortalama kira bin 174 TL" diye konuştu.

 Kiralık ev fiyatları en çok hangi illerde arttı?

Adana ve Tekirdağ’ı artış oranıyla Samsun, Isparta ve İstanbul’un izlediğine vurgu yapan Öğüt, şu açıklamalarda bulundu:

“Isparta’da ortalama metrekare kira 12,37 TL, ortalama kira 990 TL, İstanbul’da ortalama metrekare kira 19,71 TL, ortalama kira 1892 TL, Samsun’da ise ortalama metrekare kira 10,87 TL ortalama kira 1185 TL oldu.  Evden çalışmanın da yaygınlaşması ile daha büyük, bahçeli ve balkonlu evlere olan talepler de arttı. Geçen sene bahar aylarından itibaren Türkiye genelinde satış ve kira değerlerinde artış görüldü. Kira fiyatları çok arttığı için uzun süredir aynı evde oturanlar yeni kiralık eve çıksalar maliyet çok fazla artacağı için zorunluluk haricinde taşınmayı ertelediler. 2021 yaz aylarına geldiğimizde hem kiralık hem de satılık konut stok adedi düştü.”

Kiralık ev fiyatları en çok hangi illerde arttı?

Kiralık ev fiyatları en çok hangi illerde arttı?

Ev kiraları en çok hangi kentlerde arttı?

En çok kira artışı hangi şehirde?


Geri Dön