19 / 04 / 2024

ev kiraları arttı mı 2021

ev kiraları arttı mı 2021

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman konut kira bedellerindeki artışa ilişkin soru önergesi verdi. 

Türkiye'de kira anketi: Katılımcıların yüzde 96,5'i kiralar çok yüksek dedi!

Türkiye'de ev kiralarına ilişkin bir anket yapıldı. Ankete katılanların yüzde 96,5'i Türkiye'de ev kiralarının çok yüksek olduğunu belirtti.

İstanbul'da ev kiraları yüzde 50 arttı!

Konut kira fiyatlarında yaşanan artış hız kesmiyor. İstanbul başta olmak üzere birçok şehirde konut talebinin yükselmesi kiraların yüzde 50 artmasına sebep oldu.

İstanbul'da ev kiraları tavan yaptı!

Ev kira fiyatları son günlerde gündemden düşmüyor. İstanbul'da evlerin kira bedellerini görenler şok oluyor. Bodrum katlarda bile kira fiyatları bin 700 TL'ye ulaştı.

Kiralık konut fiyatları nasıl düşer?

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Oray Eğin bugünkü köşesinde konut sektöründe son günlerdir gündemden düşmeyen kiralık ev krizini kaleme aldı. İşte Oray Eğin'in 'Ev bulamayan öğrencilere çözüm önerim: Üniversiteyi bırakın' başlıklı yazısı...

İstanbul'da öğrencilerin ev bulma sorunu büyüyor!

İstanbul’da fahiş kira tartışmaları devam ediyor. Beşiktaş'taki Vişnezade Mahallesi; kentte son bir senede konut kiralarının en fazla yükselişe geçtiği ikinci mahalle oldu.

Memurlar maaşlarının yüzde 65'ini kira ve gıdaya harcıyor!

Türkiye Kamu-Sen Araştırma Geliştirme Merkezi, Ağustos 2021'e ait asgari geçim endeksini açıkladı. Gıda ve kira harcamaları bir memur maaşının yüzde 65,02’sini meydana getiriyor.

Öğrencilerin ev bulma sıkıntısı büyüyor!

Yüz yüze eğitimin başlayacak olması ile beraber öğrenciler okulların bulunduğu kentse dönmeye başladı. Ev bulamayan öğrenciler heveslerinin kırıldığını dile getirdi. 

Kiralık ev fiyatları en çok hangi illerde arttı?

Kovid-19 salgını ile beraber yaşam şartları değişmeye başladı. Yeni normal hayatla beraber kısıtlamalar kalktı, okullar ve üniversiteler de açılış tarihi Eylül olarak açıklandı. Üniversite öğrencileri şimdiden kiralık konut aramaya başladı. Kiralık ev fiyatları uçtu.

Konut kiralarına öğrenci dopingi!

Tercih sürecinin sona ermesine günler kala şehir dışında üniversite seçen öğrencilerin ev-yurt bulma telaşı da başladı. Öğrenciler konut bulmanın zorlaştığı piyasada bir de yüzde 40’a ulaşan zamlı fiyatlarla karşılaştı.

En yüksek konut kirası hangi ilçelerde?

Değerleme ve danışmanlık alanında gayrimenkul alanının öncülerinden olan TSKB Gayrimenkul Değerleme, Ege ve Güney kesimlerdeki kiralık ev piyasasını analiz etti. Peki ege ve güney kesimlerdeki konut kira fiyatları arttı mı? En yüksek kira hangi ilçede ödeniyor? İşte ayrıntılar...

Pandemi İstanbul'un hangi ilçelerinde kira fiyatlarını uçurdu?

Koronavirüs salgınıyla beraber kalabalıktan uzak olmaya ve müstakil yaşama talep arttı. Bu talep şehir merkezlerinden uzak bölgelerde ev kiralarını uçurdu. İşte İstanbul'da kiraların uçtuğu ilçeler...

Kiracılardan Bakan Şimşek'e tepki: Anadolu’nun en ücra köşesinde bile ev kiraları asgari ücrete eşitlendi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yapılan "büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladı" açıklamaya, kiracılardan tepki geldi. Kiracılar Dayanışması Platformu Başkanı Cengiz Kul, Anadolu’nun en ücra köşesinde bile ev kiralarının asgari ücrete eşitlendiğine dikkat çekti. 

Kiralar arttı, evler otele döndü! ‘Paylaşımlı ev’ dönemi başladı!

Son dönemde yükselişe geçen kira fiyatlarından sonra ev sahibi-kiracı sürecinde yeni bir dönem başladı. Bazı ev sahipleri, 'paylaşımlı ev' adı altında odaları kiralamaya başladı. İşte detaylar...

Kirada yüzde 25'lik zam sınırında sona geliniyor! Ev sahipleri kiraları nasıl yükseltecek? Kiracılar siz de hemen bakın!

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, ev kiralarında azami yüzde 25 artış sınırı uygulamasında son aylara girildiğini belirterek, konutla ilgili konuştu. Peki ev sahipleri kiraları nasıl yükseltecek?

Ev kiralarına sınırlama mı getiriliyor? Şehirlere göre kirada üst limit iddiası!

Bazı ev sahiplerinin fırsatçılık yaparak kiraları iki katına çıkarması sonrası, sosyal medya ve bazı medya kuruluşlarında "Ev kiralarına il il limit getiriliyor" şeklinde haberler yer almıştı. Ancak konu hakkında resmi bir açıklama yapıldı.

Antalya Emlakçılar Odası Başkanı: Kiralar arttı, memurlar tayin istiyor! 

Antalya Emlakçılar Odası Başkanı İsmail Çağlar ile konut sektöründeki son durumu değerlendirdi. İsmail Çağlar, Antalya'da ev kiralarının arttığına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...  

Fahiş kiralara olağanüstü hal önlemi geliyor! Ev kiralarındaki artış için OHAL yetkileri kullanılacak! 

Depremin ardından kira fiyatlarında fahiş yükselişe gidenlere ilişkin şikayetler gün geçtikçe çoğalıyor. Fahiş kiralara olağanüstü hal önlemi geliyor! Ev kiralarındaki artış için OHAL yetkileri kullanılacak! 

Ev sahipleri bile bilmiyor! Kiralar arttıkça fırsatçılık hat safhaya çıktı!

Kira fiyatları arttıkça yeni fırsatçılık yolları keşfedilmeye başlandı. Sektör temsilcileri bu yöntemlerden ev sahiplerinin de haberinin olmadığını aktardı. İşte detaylar!

En ucuz ev kiraları hangi ilde 2022?

Ev kiraları son zamanlarda bir hayli arttı. Bu ortamda uygun kiraya sahip ev bulmakta zorlaştı. Vatandaşlar, “En ucuz ev kiraları ne kadar, En ucuz ev kiraları hangi ilde 2022?” sorularına yanıt aramaya başladı. İşte detaylar!

Ofis kiralarında deprem! Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü raporu yayınlandı! Ofis kiraları arttı mı?

JLL Türkiye, 2022 Yarıyıl Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü araştırma raporu açıklandı. Ofis kiraları arttı mı? İşte 2022 Yarıyıl Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü araştırma raporunda yer alan o veriler...

İşte kiralar bu sebep ile düşecek! Ev sahipleri çok pişman!

Artan ev kiraları ile birlikte ev sahipleri ve kiracılar arasındaki davalar rekor sayıya ulaştı. Uzmanların öngörüleri ise ev sahiplerinin bu durumdan sıkıldığı ve bu sebep ile kira fiyatlarında düşmeye gidecekleri yönünde. İşte detaylar…

Fahiş ev kiralarına yapı kooperatifi çözümü! Kooperatifler sistem kapsamına alınmalı!

Ev kiralarında yaşanan fahiş yükselişler son günlerde en önemli gündem maddelerinden oldu. Realtyplus Franchising A.Ş Kurucu Ortağı Özhan Carda, fahiş fiyatlar için kooperatif çözümünü sundu.

İTO Başkanı Avdagiç'ten ev kiralarını düşürecek 5 öneri! 

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, konutu etkileyen en önemli unsurun arsa maliyeti olduğununa dikkat çekerek, ev kiralarını düşürecek 5 önerisini açıkladı.

İstanbul'un merkezinde kaçış başladı! Kiralar uçtu, şehir içi göç arttı!

Ev kiralarındaki yükseliş, Nisan ayında yeni bir rekora imza atarken şehir içi göç dalgasının da hızlandığı görüldü. Yaşadığı merkezden daha uygun fiyatlı çeper ilçelere taşınanlar ve merkezde kendi konutunu daha yüksek kiraya vererek çeperlerde oturmayı seçenler bulunuyor. 

ev kiraları arttı mı 2021 Haberi

ev kiraları arttı mı 2021

Konut kira bedellerindeki artış TBMM gündemine taşındı. Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, konuya ilişkin soru önetgesi verdi. 

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, sorularının Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlanmasını talep etti. Abdulkadir Karaduman, "Aşağıdaki sorularımın Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat KURUM tarafından Anayasanın 98'inci ve İçtüzüğün 96 ve 99'uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim" dedi. 

Abdulkadir Karaduman, "Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Temmuz ayı itibarıyla, on iki aylık ortalamalara göre tüketici fiyatlarında yüzde 15,15 artış gerçekleşmiş ve buna göre mal sahipleri kiracısına yasal olarak en fazla yüzde 15,15 oranında zam yapabilecekken kiralarda %55 hatta bazı yerlerde %100'ü aşkın derecede kira fiyat artışların olduğunu görmekteyiz. 

Başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere büyükşehirlerde ve ülkemizin birçok...