25 / 04 / 2024

İstanbul'da öğrencilerin ev bulma sorunu büyüyor!

İstanbul'da öğrencilerin ev bulma sorunu büyüyor!

İstanbul’da fahiş kira tartışmaları devam ediyor. Beşiktaş'taki Vişnezade Mahallesi; kentte son bir senede konut kiralarının en fazla yükselişe geçtiği ikinci mahalle oldu.



İstanbul’un Beşiktaş'taki Vişnezade Mahallesi; kentte son bir senede Rumelihisarı Mahallesi’nden sonra konut kiralarının en çok yükseldiği ikinci mahalle olarak kaydedildi.

Medyascope'tan Ali Macit'in haberine göre; Vişnezade Mahallesi’nde konut kiraları geçtiğimiz seneye göre yüzde 238 yükseldi. Beşiktaş vapur iskelesinden Vodafone Park Stadyumu’na kadar olan sahil şeridini dahil eden, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maçka Kampüsü ve Beşiktaş Çarşısı’na yakın lokasyonda yer alan Vişnezade’de öğrenciler kiralık konut bulamıyorlar. Bulunan çok az sayıda konut ise fahiş fiyatlarda kiraya veriliyor. 

İstanbul da öğrencilerin ev bulma sorunu büyüyor!

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan emlakçı Göksel Kurşun, mahallede kiraların anormal şekilde yükselmesinin, Kovid-19 pandemisiyle beraber kapanan üniversitelerin yeniden açılması olduğuna vurgu yaptı. Kurşun, “Talep, arzı karşılamıyor. 25 senedir bu işin içindeyim, ben de ilk kez böyle bir durumla karşılaştım. Ev kiraları fazla olmasına rağmen, elimizde ev kalmadı” diye konuştu. Bir buçuk ay önce Vişnezade’de 1+0 stüdyo evi bin 800 TL'ye kiraya verdiğini dile geitren Kurşun, 25 metrekare büyüklüğündeki bu evin şimdilerde aylık 2 bin 800 Türk Lirası'na kiraya verileceğine dikkat çekti. 

Vişnezade mahallesindekini konutunu kiraya veren birkonut sahibi ise kirayı senelik enflasyona göre artırdığına vurgu yaptı. Konuyla ilgili açıklama yapan konut sahibi, “Evimi bin liraya, hukuk okuyan bir öğrenciye kiraya verdim. Eğer o evden çıkarsa bin 300 veya bin 500 lira arası kiraya veririm. Tabii ki şu an bin 300 lira değeri değil, ancak öğrencileri de anlamak gerekiyor” şeklinde konuştu. Ayrıca bazı konut sahiplerinin kiracıları, evlerinden çıkmaya zorladığını ileri sürdü.  

İstanbul da öğrencilerin ev bulma sorunu büyüyor!

“Bu fiyatları kabul etmemize rağmen ev bulamadık”

Vişnezade’ye yakın bir konumda yer alan Bahçeşehir Üniversitesi’nde okuyan bir öğrenci, öğrencilerin fahiş fiyatları kabul etmelerine karşın konut bulamadıklarına vurgu yaptı. Öğrenci, “Üç arkadaşım, bu fiyatları kabul etti, Beşiktaş’ta okula yakın bir yerde ev tutmak istediler. Ancak ev yok, şu anki fiyatları kabul etmememize rağmen ev bulamadık” ifadelerini kullandı. Öğrenci ayrıca, yurtlarda da yer olmadığına ve öğrencilerin açıkta kaldığına dikkat çekti.

İstanbul'da konut kiraları en çok hangi ilçelerde arttı?

Kiralar en çok hangi illerde arttı?


Geri Dön