24 / 04 / 2024

Korona emlak alışkanlıklarını da değiştirdi!

Korona emlak alışkanlıklarını da değiştirdi!

Koronavirüs insan ilişkilerinden alışverişe, iş yapıştan yemeklere neredeyse tüm alışkanlıklar hızla değiştiriyor. Emlak da bu değişimden nasibini alan sektörler arasında. Artık bahçeli müstakil evlere ilgi artarken müşteriler, bir odayı ofise çevirmek üzere ekstra bir oda talep ediyor.



Lüks emlak danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, koronavirüsün Türkiye’de görülmesiyle kiralık villa ve müstakil konutlara talebin arttığından bahsederek “İki haftadır talep çok arttı. Özellikle merkezi semtlerde, apartman dairelerinde, plazalarda oturan müşterilerimiz evlerini değiştirmek istiyorlar” ifadelerini kullandı.

Başaran, müşterilerin bu değişim isteğini ise şu şekilde açıklıyor: “Müşterilerimiz, koronavirüsle uzun bir süre daha uğraşacağımızı düşünüyorlar. Bu durum atlatılsa bile karantina gerektirecek benzer bir durum için önlemlerini şimdiden almak istiyorlar. Eskiden ev satın alırken kimsenin aklına böyle bir durum gelmiyordu ancak artık bunlar düşünülüyor” açıklamasında bulundu. 

Bir odayı ofis yapıyorlar

Evrim Kırmızıtaş Başaran müşterilerin ilk önceliğinin şehir merkezinden biraz mesafe uzaklıkta bulunan müstakil bir ev olduğun bahsederek “İnsanlar artık sosyal mesafeyi rahatça uygulayabilecekleri bir ev istiyorlar. Öte yandan evde ofis olarak kullanılmak üzere bir oda daha talep ediliyor” dedi. Başaran, “Şu anda insanlar küçük evlerinde ev ve iş yaşantısını bir arada götürmekte zorlanıyorlar. Çalışan iki eşin aynı odada işlerine devam etmesi de çeşitli sorunları beraberinde getiriyor. Müşterilerimiz bu nedenle bir odayı ofise çevirmek istiyorlar” şeklinde konuşuyor.

Mutlaka bahçe olmalı

Ayrıca müşteriler ise bir bahçe de talep ediyor. Başaran, “Karantina süreci uzadıkça insanlar yürümek, temiz hava almak istiyor. Ancak bu dairelerde oturanlar için mümkün değil. Bu nedenle bahçe isteniyor. Bazı müşterilerimiz ise sürecin yaza kadar uzamasından korkarak havuz da talep ediyor” diye konuştu. Başaran’ın verdiği bilgilere göre bazı müşteriler, evlerinin önündeki bahçede meyve ve sebze de dikmek istediğini hatta fırın yaptırmak istediğinden bahsediyor.

Koronavirüs salgınının emlak sektörü üzerindeki etkisi!

Gayrimenkul sektörü koronavirüs etkisiyle başka bir kimliğe bürünüyor!


Geri Dön