26 / 04 / 2024

Koronavirüs salgınının emlak sektörü üzerindeki etkisi!

Koronavirüs salgınının emlak sektörü üzerindeki etkisi!

Koronavirüs salgını, Türkiye'yi etkisi altına aldıkça farklı iş kolları da salgının ekonomik yansımalarından etkilendi. Salgının en çok etkilediği sektörlerden birisi de emlak piyasası oldu…



Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ülkemizi ekonomik olarak da olumsuz etkilemeye başladı. Birçok sektör tedbir için önlem aldı. Önlem çalışmaları ise en çok emlak sektörünü etkiledi.

Halk TV’den İrem Yıldırım’ın haberine göre; öğrenciler memleketlerine döndü, evler boşaldı ancak ev sahipleri kiracı bulamıyor. Buna karşın, evlerinde kalmaya devam eden kiracılar ise kendi mesleklerinde yaşadıkları krizden dolayı kiralarını ödemekte zorluk çekiyor.

İstanbul'un en merkezi yerlerinden biri olan Kadıköy'de bir emlakçı yaşanan sıkıntılara dair açıklamalarda bulundu. Kira bedellerinin henüz çok değişmediğini ifade eden emlakçı, geçimini kira geliriyle sürdüren ev sahiplerinin kira almakta zorlandığını, öte yandan kiracıların ise kiralarını ödemekte zorlandığını belirtti. Birçok öğrencinin ise sadece kişisel eşyalarını alarak; çamaşır makinesi, buzdolabı, fırın gibi ağır ev eşyalarını bırakarak memleketlerine döndüğünü söyleyen emlakçı; yeni kiracı bulmanın da zor olduğunu ifade etti.

Koronavirüs konut kredi borçlarını artıracak!

 


Geri Dön