25 / 04 / 2024

Koronavirüs salgını emlak sektörünü nasıl etkiledi?

Koronavirüs salgını emlak sektörünü nasıl etkiledi?

Deloitte Danışmanlık ekibinin hazırladığı “Küresel Covid-19 Salgını’nın Türkiye’de Farklı Kategorilere Etkileri Raporu”na göre emlak satışları salgından en çok etkilenen sektörler arasında.



Deloitte Danışmanlık ekibi, tüm dünyayı etkisi altına alan ekonomiyi durma noktasına getiren “Küresel Covid-19 Salgını’nın Türkiye’de Farklı Kategorilere Etkileri Raporu” hazırlandı. Raporda, virüsten en çok etkilenen sektörler sıralandı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; uzaktan eğitim ve çalışma, ulusal market zincirleri, sağlıklı ürünler ve hobi siteleri etkileşimlerini artırırken; özel sağlık kurumları, havayolu şirketleri, emlak ve otomobil satışları, otel ve konaklama şirketleri ile kültür sanat faaliyetleri salgından negatif yönde en çok etkilenen kategoriler oldu.

Emlak yatırımları erteleniyor

Ev, işyeri, arsa kiralama ve satış yapılan sitelerde Mart ayında başlayan olumsuzluk havası, ayın ikinci yarısında daha çok hızlanarak esmeye başladı. Tüketicilerin risk algısının artmasıyla birlikte uzun dönemli bir yatırım olan emlak kategorisinde etkileşimin daha da azalması beklendi.

Pazaryerlerinin performansları da bu kapsamda değişti. Örneğin, tüketim ürünleri satanlarda etkileşim artsa da emlak/araba satışlarındaki sert düşüş genel olarak sektörün negatif performans  izlemesine neden oldu. 

Koronavirüs emlak ilanlarını da etkiledi! 

Koronavirüs sonrası şehirden köye kaçış başladı!

İnşaatçılar 'online satış'a geçti!


Geri Dön